Web Analytics
scris marți, 16.01.2024

MApN va convoca rezerviștii din șase județe, în acest an, ca parte a unor simulări de mobilizare în scenariul unui conflict armat

Ministerul Apărării Naționale anunță că va verifica și în 2024 stadiul pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare, care vor fi organizate în șase județe. Perioadele și locurile de desfășurare ale acestor exerciții vor fi anunțate în viitorul apropiat.

MApN va convoca rezerviștii din șase județe, în acest an, ca parte a unor simulări de mobilizare în scenariul unui conflict armat

Citește și: Mihai Eminescu, un critic al occidentalizării forțate

“Scopul exercițiilor este de a verifica completarea cu resurse umane și materiale a unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme. Angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care au calitatea de salariați ai operatorilor economici, prin acordarea unui concediu suplimentar plătit de maximum cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar, conform prevederilor cuprinse la art. 75 din Legea nr. 446/2006privind pregătirea populației pentru apărare”, subliniază MApN.

Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi trimise prin intermediul Ministerului de Interne, mai precizează comunicatul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită