Web Analytics

MApN drege busuiocul în scandalul pensiilor de urmași pentru familiile militarilor morți la Dragoslavele

de | 1.09.2017 11:12 | Actualitate

militari

 UPDATE: Vineri, la solicitarea MApN, Casa de Pensii a Armatei va transmite familiilor militarilor morți în accidentul de la Dragoslavele, noile decizii privind pensiile de urmași.

„Noile decizii au fost deja emise. Cred că astăzi sau luni, ele vor pleca prin Poștă… chiar am rugat pe Colegii de la Casa de Pensii  a Armatei să pregătească un comunicat,  și vor fi trimise prin Poștă beneficiarilor. Ministrul Apărării Naționale a dispus inclusiv analizarea bazei legale, dacă se poate schimba ceva,  astfel încât să nu mai avem o situație ca aceasta pe viitor”, a declarat, vineri, pentru Jurnal de Argeș, purtătorul de cuvânt al MapN, colonelul Florin Jipa.

Sumele ajung, de data aceasta, la 2000 de lei, față de 670 de lei, la cât se ridicau după prima decizie.

Ministerul Apărării Naționale a postat aseară, pe site-ul propriu, un comunicat în care anunța că vor fi emise noi decizii ”corecte” de pensionare după ce Casa de Pensii a Armatei a stabilit că militarii morți în accidentul de la Dragoslavele au decedat „fără legătură cu serviciul”.

„Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedați ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul apărării naţionale a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare. De asemenea, ministrul Ţuţuianu a dispus clarificarea situaţiei de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale, în special modul de relaţionare a acesteia cu alte structuri în schimbul de informaţii şi documente relevante în întocmirea acestor decizii.Totodată, va fi analizată şi necesitatea schimbării legislaţiei şi instrucţiunilor interne în acest domeniu”, se arată în comunicatul amintit.

Deși, indirect, MApN recunoaște că deciziile inițiale, în care Casa de Pensii a Armatei a stabilit că militarii morți în accidentul de la Dragoslavele au decedat „fără legătură cu serviciul” și le-a calculat pensii de urmași de 680 de lei nu au fost „corecte”, purtătorul de cuvânt al MApN spune că ele nu pot fi catalogate nici greșite, explicând că a fost, de fapt, vorba despre o soluție provizorie, până la finalizarea anchetei.

Reamintim că Mihai Ionut Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader, cei trei militari care moți în seara zilei de 29 iulie, la Dragoslavele, au sfârșit după ce camionul în care se întorceau dintr-o misiune de la Cincu, un DAC 665T, construit in anii ’80, a rămas fără frâne, potrivit declaraţiilor şoferului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii