Web Analytics

Dan Manu, vicepreşedinte PSD Argeş: „Sunt sigur că PSD va învăţa din greşeli şi nu le va mai repeta”

de | 6.06.2019 13:35 | Politica si Administratie

PSD Argeș a câștigat alegerile europarlamentare din 26 mai, confirmând încă o dată statutul de cea mai puternică organizație județeană a unui partid politic. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt cele așteptate, în special pe fondul unei prezențe foarte mari la vot. Dan Manu, vicepreședinte al PSD Argeș, spune că alegerile din 26 mai pot reprezenta un nou început.

# Cum ați primit rezultatul alegerilor din 26 mai?
– Am fost neplăcut surprins de rezultat atât la nivel național, cât și în Argeș, evident. Intuiam că vor fi surprize din modul în care a decurs prezența la urne.

„Opoziția a încercat o demonizare a PSD și mulți s-au lăsat prinși în capcană”

# Care credeți că au fost principalele cauze ale rezultatelor nedorite pentru PSD din 26 mai?
– Se impun câteva precizări. Noi am făcut în Argeș și în țară o campanie decentă, axată în special pe a arăta ce a făcut bun PSD pentru România și ce pot face aleșii PSD în Parlamentul European. Nu am răspuns la provocări, nu am dat curs unui limbaj suburban, violența de orice fel a lipsit. Pe de altă parte, toate celelalte partide au mers pe atacuri fără substanță, care însă au prins la anumite categorii de cetățeni. Violența lor de atitudine și limbaj a fost pe placul unora și altora, care, fără să analizeze atent informațiile, au pus o etichetă PSD, care ne-a costat nemeritat. Aici este și greșeala noastră de a ne fi lăsat antrenați în discuțiile interminabile despre justiție, când nu aceasta era tema alegerilor. Nu în ultimul rând, cred că nici anumite mesaje nu au fost adaptate pentru tineri, de exemplu, deși măsurile luate de Guvern pentru această categorie a populației au fost importante. Pe scurt, opoziția a încercat o demonizare a PSD și, iată, mulți s-au lăsat prinși în capcană.
# S-a spus că dacă Liviu Dragnea ar fi plecat mai demult de la conducerea partidului altfel ar fi stat lucrurile…
– S-a bătut mult monedă pe dosarele domnului Dragnea. Să nu se uite că în 2016 PSD a câștigat categoric alegerile avându-l tot pe domnul Dragnea la cârmă. Nu cred însă că a fost un singur vinovat pentru eșecul din 26 mai, s-au făcut mai multe greșeli, care ne-au costat. Repet: asta în condițiile unor măsuri foarte bune luate de PSD la guvernare, dar care poate nu au fost suficient de bine explicate.
# Ce veți face în continuare?
– Strângem rândurile și mergem mai departe. Știm ce trebuie făcut și vom face ce trebuie. Poate că alegerile din 26 mai reprezintă un nou început pentru PSD, care sunt sigur că va învăța din greșeli și nu le va mai repeta!
Adriana Pantazi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii