Web Analytics

Managerul suspendat al Spitalului Câmpulung, luat la bani deloc mărunţi

de | 31.07.2020 10:16 | Dezvăluiri

# Actualul interimar, dr. Gore Stănescu, a solicitat un audit

Pentru Nicolae Alexe (foto), managerul dublu suspendat al Spitalului Municipal Câmpulung, înlocuirea interimarului dr. Andrei Aron cu dr. Grigore Stănescu e echivalentă cu bafta aceluia care cade din lac în puţ.

Managerul suspendat, controlat de un subordonat pe care l-a persecutat

Căci doctorul Stănescu, cel care a condus spitalul timp de peste 12 ani, cunoaşte bine oamenii, obiceiurile şi procedurile locului, fapt pentru care a dispus o misiune de audit intern a unor decizii din mandatul scurtat al lui Alexe. Şi fiindcă roata se întoarce, persoanei care efectuează controlul managerul suspendat i-a refuzat acordarea unor drepturi pe care aceasta a fost nevoită să le caute în instanţă. Mai mult, tot ca o aroganţă marca Alexe, auditorul a fost singurul salariat din spital trimis forţat în concediu pe motiv de pandemie. Numai că dosarele de controlat nu se găsesc în saloanele cu bolnavi Covid-19, ci chiar în pavilionul administrativ, aşa că, revenit din concediu cu forţe refăcute, auditorul intern s-a apucat serios de treabă, iar după primele verificări Alexe s-ar putea să nu treacă testul. A făcut echipă cu jurista și directoarea de îngrijiri și împreună au decis ce și cum, tocmai de aceea reacțiile unora din spital au diferit în funcție de cine prindea șefia. Altfel spus, pe de o parte a fost leșin când a venit Aron și revenire când s-a întors, grăbit, Alexe.

Se vor desecretiza dosarele „secretizate” de Alexe

Dincolo de prostiile care vor ieşi la iveală după verificarea dosarelor desecretizate, e limpede că, în mai puţin de un an, Nicolae Alexe şi gaşca lui nu au ridicat Spitalul Câmpulung pe cele mai înalte culmi ale reușitei medicale și financiare. Iar dacă mult anunțata evaluare a activității manageriale pe care trebuia să o facă primarul Țâroiu întârzie din motive știute doar de edilul Câmpulungului – chestia cu prelungirea anului de manageriat din cauza perioadei de suspendare e pentru pacienți minori! – auditul de acum și acțiunea în instanță a Prefecturii împotriva instalării lui Alexe s-ar putea să ofere rezultate care nu ar fi fost evidențiate în alt mod.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii