Web Analytics

Managerul Spitalului Mioveni: „Am solicitat măcar nişte rezidenţi de ATI să mai vină”

de | 17.12.2020 13:14 | Actualitate

De miercuri, 2 decembrie, Secția ATI destinată exclusiv tratării persoanelor infectate cu COVID a fost redeschisă la Spitalul Mioveni. Inițial, Secția ATI avea doar 7 paturi, așa cum au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Argeș într-un comunicat de presă din 27 noiembrie a.c. Însă, pentru că secția funcționa cu un număr redus de paturi, autoritățile județene și locale au hotărăt exinderea capacității de spitalizare.
Marți, 15 decembrie, dr. Horia Trăilă, managerul Spitalului Mioveni, ne-a declarat că funcționează 11 paturi în Secția ATI, care este plină de pacienți. Se lucrează în continuare la extinderea capacității secției. „Vreau să ajungem la maximum 17 locuri”, a mai spus managerul Spitalului Mioveni. L-am întrebat pe dr. Horia Trăilă dacă mai este nevoie de asistenți medicali sau de doctori pentru Secția ATI, unde lucrează trei medici rezidenți, doi medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.
„Știți care este nenorocirea? Trebuie ca ei să își prelungească detaşarea, iar dacă eu acum fac extensia ATI-ului și mai dau drumul la 6 paturi dintr-odată, din 11 mă duc în 17 paturi și atunci, practic, da, este nevoie, că nu poți altfel. Nu-i așa simplu, se întinde totul pe mai mult. Am solicitat ca măcar niște rezidenți să mai vină de la ATI și am oameni care și-au exprimat acordul. Aștept să văd ce se întâmplă din ianuarie încolo”, a răspuns dr. Horia Trăilă.

Citește și Operație în premieră la Spitalul Mioveni, coordonată de dr. Horia Trăilă

Citește și Interviu cu doctorul infectat cu Covid transferat de la Spitalul Mioveni: „La «Matei Balş» am ajuns conştient, dar cu stare generală gravă”

Stoc mai mare de oxigen

„Odată cu extinderea capacității Secției ATI Covid din cadrul Spitalului Mioveni, au fost redimensionate și instalațiile de oxigen. Pentru a asigura nu doar consumul necesar de oxigen, dar și un stoc de rezervă, Primăria Mioveni și conducerea spitalului au luat decizia schimbării stocatorului de oxigen, mărindu-se astfel capacitatea, de la 3.000 la 10.000 de litri. Pentru noile paturi care funcționează în cadrul Secției ATI au fost realizate noi prize de oxigen și de aer medical, lucru care crescuse considerabil consumul.
În prezent situația a fost rezolvată, iar Sectia ATI destinată exclusiv tratării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 va fi funcțională la capacitate maximă începând din acest weekend”, a transmis primarul Ion Georgescu pe pagina sa de facebook, în data de 11 decembrie a.c.

Se caută voluntari

Săptămâna trecută, atât Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, cât și Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, au adresat studenților UPIT, celor care studiază la Facultatea de Asistență Medicală, rugămintea de a se oferi voluntari pentru a sprijini Spitalul Mioveni în lupta cu pandemia. L-am întrebat pe managerul Spitalului Mioveni dacă s-au oferit voluntari până acum. „Da, din câte știu eu, da. Nu știu să vă spun în această secundă, cred că sunt vreo 4 sau 5, nu știu sigur”, a spus dr. Horia Trăilă.
Pentru înscriere în programul de voluntariat, doritorii se pot adresa direct Spitalului Mioveni sau la secretariatul facultății.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii