Web Analytics

Mână criminală la „Sorelo”

de | 14.07.2011 13:34 | Dezvăluiri

# Omul de afaceri Gheorghe Soare acuză că un vecin toarnă sare şi apă sub fundaţia hotelului pe care-l deţine în Bascov. Războiul dintre proprietarii Hotelului „Sorelo” din Bascov şi vecinii acestora, Lucia şi Cătălin Matei, pe care Jurnalul de Argeş vi l-a relatat cu lux de amănunte în urmă cu câteva săptămâni, este departe de a se fi încheiat. Dacă până acum totul s-a petrecut la nivel declarativ şi ulterior în justiţie, aşa cum de altfel este normal, în prezent lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată, care demonstrează că, uneori, răutatea şi inconştienţa unora merg mult prea departe. Cel mai grav este însă faptul că acţiunile la care soţii Matei au decis să recurgă pun în pericol nu numai normele elementare de convieţuire între vecini, dar pot provoca adevărate tragedii. Citiţi despre ce e vorba în materialul următor!

După cum vă amintiţi, cauza neînţelegerilor dintre Gheorghe şi Costinel Soare, pe de o parte, şi soţii Matei, pe de altă parte, o constituie un teren sintetic construit de aceştia din urmă în imediata apropiere a hotelului. N-ar fi fost nicio problemă, numai că, de aproape un an, turiştii sau oamenii de afaceri cazaţi în stabilimentul familiei Soare nu pot pune geană pe geană din cauza urletelor şi înjurăturilor care răzbat din pieptul fotbaliştilor uneori chiar şi toată noaptea. Deşi Gheorghe Soare, dar şi primarul Gheorghe Stancu au încercat să rezolve situaţia pe cale amiabilă, Lucia şi Cătălin Matei n-au înţeles de vorbă bună, ba mai mult, au început un război în justiţie împotriva edilului şi a omului de afaceri. Inutil însă, întrucât instanţele au hotărât că soţii Matei nu au dreptate, mai ales că terenul de fotbal, punctul de plecare al întregii poveşti, este construit fără autorizaţie, ca să nu mai vorbim de taxa de 80 de lei pentru ora de miuţă care se percepe fără a se elibera, în schimb, chitanţă sau bon fiscal.

Plângere penală pentru distrugere

Lucrurile nu s-au oprit aici, astfel că, pentru a se răzbuna, Cătălin Matei a recurs la gesturi radicale. Ce atâta justiţie? Zis şi făcut, proprietarul terenului de fotbal a săpat o groapă adâncă de circa un metru chiar lângă stâlpul hotelului şi cu ajutorul unui furtun a introdus apă şi cantităţi mari de sare continuu. Iar această „activitate” este făcută în fiecare zi, de aproape două luni, după cum susţin mai mulţi martori, între care şi ajutorul şefului de post din Bascov. Rezultatul muncii lui Cătălin Matei nu s-a lăsat aşteptat, în sensul că sarea a ieşit deja prin structura de rezistenţă, în betonul unei alei ce duce în parcarea hotelului şi chiar pe gresia din restaurant. „Am anunţat Inspecţia în Construcţii şi am discutat cu un expert de la o mare firmă de construcţii pentru a preleva probe din structura de rezistenţă şi apoi să le ducă în laborator. Nu e de joacă! Vă daţi seama, la un cutremur se poate produce o tragedie”, ne-a spus patronul Gheorghe Soare care a formulat plângere penală împotriva Luciei şi a lui Cătălin Matei pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi construirea fără autorizaţie.

Primarul Stancu le-a cerut să intre în legalitate

Dispus să respecte toţi paşii legali, Gheorghe Soare a făcut o adresă şi către Primăria Bascov în care a relatat, de-a fir a păr, tot ce i se întâmplă. În consecinţă, săptămâna trecută, o comisie condusă de însuşi edilul localităţii, însoţită şi de un echipaj de poliţie, s-a deplasat la faţa locului, acolo unde s-a convins de acţiunile reprobabile ale lui Cătălin Matei. „Am văzut cu ochii mei groapa de la baza stâlpului hotelului, precum şi sarea care a ieşit prin dalele de beton şi prin gresia din restaurant. Nu este normal să se procedeze aşa. Există legi şi trebuie să le respectăm. Am întocmit un proces verbal de constatare şi i-am trimis lui Matei o adresă prin care îi solicităm să intre în legalitate. În caz contrar, suntem nevoiţi să-i demolăm şi să-i închidem terenul de fotbal”, ne-a spus şi primarul Gheorghe Stancu. (Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii