Web Analytics

Mama unui actor de la Hollywood face ateliere pentru 100 de copii defavorizaţi din Argeş

de | 12.09.2019 13:30 | Actualitate

Asociația OvidiuRo, înființată de Leslie Hawke, mama celebrului actor Ethan Hawke, a încheiat pe 9 septembrie Atelierele de Vară Șotron 2019, cu cele mai bune rezultate de până acum: 1200 de profesori de învățământ preșcolar au organizat vara aceasta 480 de Ateliere de Vară, în 37 de județe. 6000 de copii au participat în lunile iulie și august, timp de 2 săptămâni, la ateliere – un modul educațional organizat an de an de OvidiuRo, începând cu 2001, pe perioada vacanței de vară, cu scopul de a le oferi copiilor din comunități defavorizate experiențe de învățare prin joc, explorare și colaborare; activitățile sunt organizate voluntar de profesori, iar trainingurile și materialele educaționale sunt puse la dispoziție de OvidiuRo. Proiectul a fost implementat cu suportul Grupului Fildas-Catena, Raiffeisen Bank și GlaxoSmithKline România.

În județul Argeș – în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș – 7 Ateliere Șotron susținute de 20 de profesori voluntari din județ au avut anul acesta loc în lunile iulie și august, cu un total de aproximativ 100 de copii participanți, majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate. Tema atelierelor din acest an a fost „Lumea vie – plante și animale”, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele. În ateliere s-au aplicat multe elemente din noul curriculum pentru educație timpurie, recent aprobat. Obiectivul atelierelor a fost acela de a crea o comunitate de învățare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învățare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoștințe și, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaștere acelor copii care nu au alte experiențe de învățare pe timpul verii.
„Colaborarea deosebită pe care o avem cu Asociaţia OvidiuRo a evidenţiat misiunea nobilă pe care o împărtăşim şi în virtutea căreia am realizat împreună nişte lucruri minunate pentru copii. Proiectele derulate de-a lungul timpului au fost încununate de succes şi au constituit un pilon de referinţă în demersul comun de încurajare a accesului copiilor, în special din zone defavorizate, la educaţie timpurie de calitate. Programele naţionale derulate de Asociaţie în judeţul Argeş, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, au venit în sprijinul copiilor din comunităţile sărace. Proiectul «Atelierele de vară Șotron 2019» a fost unul special, primit cu mare interes şi care şi-a dovedit pe deplin eficacitatea”, spune inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.
Activitățile din cadrul atelierelor au fost susținute cu materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate de ficțiune sau non-ficțiune la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii acasă), materiale ce au rămas în grădinițe și vor fi folosite de copii, în noul an școlar. De asemenea, profesorii au participat la cel puțin unul din trainingurile regionale, județene sau locale dedicate atelierelor, susținute de trainerii și profesorii-formatori OvidiuRo în lunile iunie și iulie.

Program de încurajare a lecturii în grădinițele din Argeș

OvidiuRo a implementat deja mai multe programe în Argeș. În primăvara acestui an OvidiuRo, în parteneriat cu ISJ Argeș, a lansat programul național de încurajare a lecturii în grădinițe – „Fiecare copil merită o poveste”. În cadrul proiectului, în 10 grădinițe din cele mai defavorizate comunități din Argeș au fost amenajate centre de bibliotecă (GrădiBiblioteci), iar până la finalul anului 1800 de copii din mediul rural din județ vor primi Prima Carte pentru acasă. De asemenea, mai multe formări în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului și întâlniri de lucru au avut lor în această primăvară la Pitești pentru profesorii de învățământ preșcolar, directorii, profesorii care au primit o GrădiBibliotecă și pentru bibliotecarii din județ.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii