Web Analytics
scris joi, 07.07.2022

Mai ruşinos nu se poate! O personalitate a Muscelului a primit votul de blam al găştii USR Câmpulung

Ajuns la 84 de ani, Nelu Constantin (foto) nu bănuia că va păți așa ceva la bătrânețe. Jovial, mereu gata de ajutor, este recunoscut ca un vârf de lance al grupului numeros de artiști plastici musceleni. Născut la Bălilești, dar trăitor la Câmpulung după ce a ajuns la ARO, fiind implicat și în activitățile grupurilor de estradă și de satiră și umor ale sindicatului, Ion (Nelu) Constantin a lăsat urme timp de peste cinci decenii în mediul cultural-artistic. Artist plastic, interpret, textier și publicist, Nelu Constantin este indisolubil legat de Cenaclul de Arte Plastice ”I.D. Negulici”, fiindu-i membru fondator și președinte implicat. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici București, Cetățean de Onoare al comunei Bălilești, Fiu al Argeșului și Muscelului, ctitor de troiță, premiat la festivaluri, omagiat de instituții, Nelu Constantin nu a găsit apreciere tocmai la anonimii din Consiliul Local Câmpulung!

Mai ruşinos nu se poate! O personalitate a Muscelului a primit votul de blam al găştii USR Câmpulung

Citește și Cadou de Zilele Câmpulungului pentru cei din Primărie: 10% la salariu

O asociație din Câmpulung a făcut propunerea ca artistul octogenar să fie omagiat prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului. Ideea a fost însușită de primăriță, că doar votul nu îl dădea ea, iar asta fără a fi evitate greșelile stupide, precum cea a folosirii unor materiale anterioare de susținere a unui proiect de lege. Așa că în textele referatului și raportului de specialitate se face referire la ”domnul Miu”, deși Miu Constantin a fost o propunere anterioară, respinsă. Iar la vot, Nelu Constantin a picat.

Au fost șapte voturi pentru, șapte împotrivă și două abțineri. Votarea a fost secretă, însă, din comentarii ulterioare, a reieșit faptul că gașca useristă a anonimilor a fost clar împotriva propunerii. Iar abținuții au fost liberali! Așa că de Zilele Municipiului nu va exista festivitate de omagiere a unei personalități. Poate la anul, dacă anonimii din USR vor propune acordarea titlului către Elena Lasconi!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Încă un proces pierdut de Primăria Câmpulung. Un salariat de la Protecţia Civilă a fost reangajat pe post

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită