Web Analytics

Mai mulți bani pentru medicii de familie care vaccinează anti-Covid pacienți la domiciliu

de | 19.08.2021 11:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Medicii de familie care vaccinează anti-Covid pacienți la domiciliu, ar putea primi cu 20 de lei în plus față de tariful de 40 de lei pe care îl primesc în momentul de față dacă administrează vaccinul la cabinet.

Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a ordonanței de urgență în acest sens. De altfel, motivul pentru care Guvernul vrea să aloce cu 20 de lei mai mult este pentru ca medicul de familie să își acopere cheltuielile de deplasare, precum si cele pentru materialele sanitare necesare în plus pentru vaccinare la domiciliu, se arată in proiectul de lege.

CITEȘTE ȘI: Raiffeisen Bank, acuzată de practici comerciale incorecte, pierde definitiv un proces cu ANPC

În acești bani, tariful include și consultația medicală, precum și raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale. Guvernul incearcă prin acest proiect să impulsioneze procesul de vaccinare, și pentru a reducere presiunea pe centrlee de vaccinare, se mai arată in propunerea de act normativ. Insă deja zeci de centre din țară s-au închis in lipsa pacientilor.

CITEȘTE ȘI: AUR face apel către președinte și premier pentru a nu expune România valului de refugiați afgani

Măsura nu va aduce cheltuieli suplimentare la buget, se mai arată în proiect.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Asta trebuia sa se faca din prima / de-ar fi avut ceva creier la cap-decidentii !!! Nicidecum … mititeii si suta de lei/ca-n vremea lu’ Ceasca .