Web Analytics
scris vineri, 26.01.2024

Mai mulți angajați ONU anchetați pentru că ar fi fost implicați în atacul Hamas din 7 octombrie

Mai mulți angajați ONU care se ocupau de refugiații palestinieni sunt anchetați fiind suspecți că au fost implicați în atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, transmit Reuters și CNN.

Mai mulți angajați ONU anchetați pentru că ar fi fost implicați în atacul Hamas din 7 octombrie

Citește și: Cunoscutul medic Horia Cioflan a murit la 57 de ani. Mama sa, tot medic, a decedat în ziua înmormântării fiului său


Este vorba de Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni (UNRWA) care a anunțat, vineri, că a deschis o investigație în cazul mai multor angajați suspectați de implicare în atacurile teroriste din Israel și că a rupt legăturile cu acești membri ai personalului, conform g4media.ro. De menționat că ONU a cerut Israelului în nenumărate rânduri încetarea completă a focului în Gaza, iar SUA s-au opus acestei rezoluții. În fapt, SUA au și oprit finanțările după vestea că angajați ai Organizației Națiunilor Unite ar fi fost implicați în atac.

Citește și: Avocatul Poporului, în anchetă la Penitenciarul Mioveni. Deţinuţii reclamă că în curţile de plimbare nu sunt wc-uri


Comisarul general al Agenției Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări (UNWRA), Philippe Lazzarini, citat de CNN, a transmis că autoritățile israeliene au furnizat agenției ”informații” potrivit cărora mai mulți dintre angajații săi ar fi participat la raidul criminal al Hamas în sudul Israelului, când teroriștii au ucis cel puțin 1.200 de persoane și au răpit alte peste 250 de persoane. ”Pentru a proteja capacitatea agenției de a furniza asistență umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului și de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere”, a mai spus Lazzarini citat de Reuters. Lazzarini nu a dezvăluit numărul angajaților presupus a fi implicați în atacuri și nici natura presupusei lor implicări. Departamentul de Stat al SUA a transmis că ar fi vorba de 12 angajați. Lazzarini a mai spus că ”orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism” va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *