Web Analytics

Mai multe nereguli găsite de Camera de Conturi Argeș la Primăria Tigveni

de | 23.04.2022 12:05 | Actualitate, Politica si Administratie

Camera de Conturi Argeş a efectuat anul trecut un audit la Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Tigveni, iar zilele trecute a fost făcut public raportul în urma controlului. Conform acestuia, inspectorii au constatat mai multe nereguli, iar una dintre acestea face referi la păşunile comunale, precum și la efectuarea unor plăți nelegale.

„Nu s-a acționat pentru administrarea pășunilor aflate în domeniul public al comunei Tigveni, date în concesiune, cu respectarea obligației legale de a realiza o bună gestiune financiară prin asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în administrarea patrimoniuluii public și asigurarea integrității bunurilor din proprietatea comunei”, se arată în document.

Citește și: Primăriţa Câmpulungului vorbeşte de ipocrizia Direcţiei de Cultură în problema tăierii copacilor de pe Bulevardul ”Pardon”

În raport se spune că s-au efectuat şi plăţi nelegale. „Au fost efectuate plăți nelegale în sumă de 4.397 lei, reprezentând contravaloarea drepturilor salariale peste nivelul prevăzut de reglementările aplicabile în vigoare, acordate în luna noiembrie 2020 unui număr de cinci salariați ai UATC Tigveni, pentru care s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 238 lei. Au fost efectuate plăți nelegale, în perioada martie 2020 – mai 2021, suma de 2.880 lei reprezentând contravaloarea drepturilor salariale brute care exced cadrului legal unui angajat din cadrul aparatului de specialitate al primarului, pentru care s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 230 lei.

Au fost efectuate plăți nelegale, în valoare totală de 14.377 lei reprezentând contravaloarea sumelor acceptate la plată și decontate operatorului economic executant al obiectivului de investiții „Extindere sistem alimentare cu apa satele Vlădești şi Bădislava, Comuna Tigveni, județul Argeș” ca urmare a actualizării necuvenite a valorii profitului inclus în situațiile de lucrări ca efect al modificării salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată în domeniul construcțiilor, pentru care s-au calculat 6.895 lei majorări de întârziere. Au fost efectuate plăți nelegale în valoare totală de 22.265 lei reprezentând contravaloarea sumelor acceptate la plată și decontate pentru achitarea unor servicii de proiectare fără documente justificative și care exced prestațiilor contractate în acest sens, la nivelul sumei de 7.735 lei, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Scoală cu clasele V-VIII Sat Bîrseștii de Jos”.

Măsuri și recomandări formulate de Camera de Conturi

Printre măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi se numără următoarele – „administrarea pășunilor aflate în domeniul public al comunei Tigveni pe principiul bunei gestiuni financiare prin efectuarea următoarelor diligențe: întocmirea documentației cadastrale și intabularea în Cartea Funciară a pășunilor din domeniul public al UATC Tigveni și, după caz, actualizarea Amenajamentului pastoral și a Inventarului bunurilor din domeniul public al comunei conform prevederilor legale; întocmirea și implementarea unei proceduri operaționale privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente din extravilanul comunei, în condițiile cadrului legal aplicabil.

Înregistrarea în contabilitate precum și recuperarea integrală a prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit la nivelul sumei de 21.272 lei reprezentând contravaloarea plăților efectuate către operatorul economic executant al obiectivului de investiții „Extindere sistem alimentare cu apa satele Vlădești si Badislava, Comuna Tigveni, județul Argeș” (…), mai precizează sursa citată.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *