Web Analytics

Mai multe asociații ale elevilor cer Guvernului să le asigure măști de protecție, după începerea școlii

de | 24.08.2020 09:12 | Actualitate

Mai multe asociații ale elevilor, susțin că măștile de protecție ar trebui asigurate de autorități, după începerea anului școlar, precizând că, din acest punct de vedere, Guvernul este iresponsabil.
Asociațiile elevilor din Constanța, București, Ilfov, Maramureș și Vâlcea condamnă declarațiile vicepremierului Raluca Turcan cu privire la măști și susțin că Guvernul României este cel care trebuie să le asigure. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că este imposibil ca Guvernul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și profesorii.
”În luna aprilie, Guvernul și-a asumat obligativitatea de a asigura măști printr-o declarație făcută de Ludovic Orban, iar acum, cu mai puțin de o lună înainte să înceapă școala, decidenții dau dovadă de nepăsare față de siguranța și sănătatea elevilor”, au declarat reprezentanții asociațiilor de elevi.

„Este obligatoriu ca statul să asigure măști fiecărui elev, așa cum, de altfel, a și promis în luna aprilie. Veți spune că o mască nu este scumpă, dar într-o familie cu venit mediu, unde mai mulți copii merg la școală, costurile pentru două-trei măști sunt mari. Nu ar trebui ca familiile să facă eforturi pentru a-și putea trimite în siguranță elevii la școală. Mai mult de atât, cum vrea Guvernul să stabilească cine primește masca de protecție?”, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii