Web Analytics
scris miercuri, 19.04.2023

Mai bine o retrogradare cu onoare, decât o salvare în dezonoare

În a doua zi de Paște, nu știu dacă o fi vreun semn divin sau nu, FC Argeș a bifat prima victorie după aproape 6 luni. N-o mai făcuse din 30 octombrie anul trecut, după acel 1-0 cu UTA, la Arad. Așa „secetă” n-au mai cunoscut vulturii în toată istoria lor în prima ligă. Am luat trei puncte mari cu Chindia, chiar și fără „boxerul de vestiar”, mă refer desigur la Arnold Garita, în teren.

Mai bine o retrogradare cu onoare, decât o salvare în dezonoare

Parcă am arătat a echipă mai motivată să evite retrogradarea, asta e impresia generală după meci. Am auzit atâtea gogomănii și ipoteze conspiraționiste în ultima perioadă, inclusiv aceea că se dorește retrogradarea, ca să promovăm en fanfare în 2024, când sunt alegeri, încât nici nu mă mai obosesc să le trec în revistă. Toate aceste fantasmagorii și-ar găsi locul într-un muzeu al prostiei recente, dacă s-ar înființa așa ceva în Trivale. Fiindcă așa e lumea, cel puțin o parte a ei, tentată să se arunce după fentă, mai ales în vremuri de necaz. Luciditatea e cea mai bună terapie pentru situațiile de criză.

În continuare e posibil orice, să ne salvăm sau să retrogradăm, fiindcă fiecare meci se joacă pe buza prăpastiei. Putem să batem în week-end la Hermannstad, de exemplu, dar să ne bată Mioveniul în următorul meci, când jucăm la ei. E o prostie să creadă cineva că poți să le ceri celor de la Mioveni, și mai ales lui Dică, să nu-și apere corect șansele în meciul cu FC Argeș.

Citește și Prima victorie după 6 luni: FC Argeș – Chindia 1-0

Și asta doar ca să nu fim primul județ în care ambele echipe retrogradează în același an. Revenind la Dică, motivația lui să bată FC Argeș nu e la pătrat, ci la cub, având în vedere și incidentul de acum câtva timp, când i-a fost refuzat accesul la oficială, în Trivale. Ideea e că mințile înfierbintate care visează la un blat în interesul județului, în meciul de la Mioveni, trebuie să-și ia gândul. Mai bine să mergem împreună, de mânuță, în Liga a II-a, după o luptă dreaptă, pe gazon, decât să ajungem de râsul țării și să ne salvăm după o luptă strâmbă, decisă prin cine știe ce birouri.

Mai bine să retrogradăm cu onoare, decât să ne salvăm cu dezonoare. Eu așa văd lucrurile și sunt convins că nu doar eu, ci și cei doi primari, de la Pitești și Mioveni.
Dar alb-violeții sunt capabili să bată Mioveniul pe teren, și asta vor și suporterii – o salvare cu onoare. Hai, FC Argeș!

Citește și Nicolae Dică, după un nou eşec cu CS Mioveni: „Am curaj, îmi place să mă lupt”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Pieton omorât în Argeș

Un accident cu victimă a avut loc pe DN 73, în comuna Stâlpeni. Un bărbat a murit după ce a fost...

Ultimele articole

Pieton omorât în Argeș

Un accident cu victimă a avut loc pe DN 73, în comuna Stâlpeni. Un bărbat a murit după ce a fost...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită