Magia poveştilor din hârtie

de | 17.08.2017 10:23 | Cultură

9 origami3În perioada 7-11august, la Biblioteca Județeană Argeș s-a desfășurat atelierul Magia poveștilor din hârtie, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-10 ani. Acesta face parte din proiectul „Biblioteca din vacanță”, care se desfășoară toată luna august și care este la cea de-a doua ediție.

Pe parcursul unei săptămâni, am creat împreună cu copiii, într-o atmosferă relaxantă de vacanță, obiecte din hârtie – flori, animale, jucării, decorațiuni, prin tehnica numită origami. Aceasta este o artă tradițională japoneză ce simbolizează frumusețea și perfecțiunea.
9 origami2Ca orice artă, origami ne permite să realizăm un act de creație, care aduce satisfacție și încredere în propriile abilități. Copiilor le stimulează exersarea abilităților motrice, dar și atenția, răbdarea și gândirea. De asemenea, origami dezvoltă îndemânarea și creativitatea, copiii fiind încântați să transforme o foaie de hârtie în ceva frumos.
Scopul acestrui atelier a fost să atragem în jurul Bibliotecii cât mai mulţi copii care preferă să îşi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi creativ, oferindu-le şi posibilitatea de a socializa, de a se distra şi de a lega noi prietenii. Rezultatele ne îndreptățesc să credem că obiectivul a fost atins.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii