Web Analytics

Maestrul Sorin Ilfoveanu, cetățean de onoare: „Piteștiul este orașul meu de suflet”

de | 20.05.2022 13:33 | Actualitate, Cultură

Maestrul Sorin Ilfoveanu, unul dintre cei mai mari pictori și desenatori români contemporani- așa cum l-a numit primarul Cristian Gentea, a primit, astăzi, titlul de cetățean de onoare al Piteștiului, în timpul conferinței cu ocazia Zilelor Municipiului Pitești.

Născut pe 23 mai 1946 la Câmpulung Muscel, pictorul este unul dintre absolvenții de elită ai Colegiului „I. C. Brătianu” din Pitești și ai Universității de Arte din București, profesor universitar, fost decan și rector al Universității Naționale de Arte și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 1971, dar și unul dintre fondatorii Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Argeș, care, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Badea, a înființat Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești.

„Pentru toate acestea și pentru multe altele prin care devine una dintre personalitățile care fac cinste orașului și ne promovează valorile patrimoniale, avem cinstea de a-l invita să primească titlul și diploma de cetățean de onoare al municipiului Pitești”, a spus primarul Cristian Gentea.

„Este o mare onoare pentru mine să primesc această distincție, acordată de Consiliul Local al Municipiului Pitești. Piteștiul este orașul meu de suflet. Aici am copilărit, lângă Pădurea Trivale. Aici am făcut liceul „Brătianu”. Aici am început studiul desenului. După terminarea Universității Naționale de Artă am revenit în Pitești ca muzeograf”, a spus pictorul Sorin Ilfoveanu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *