Web Analytics

MAE: Evitați orice deplasare în Ucraina!

de | 21.02.2022 08:08 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în contextul ultimelor evoluţii de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre, a fost actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina.

De asemenea, Ministerul recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

Citește și: Transport ilegal de lemne. Amendă de 1.000 de lei pentru șofer

 Astfel, în contextul evoluțiilor curente legate de situația de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre, MAE “recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenții deosebite și, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând”.

De asemenea, MAE sfătuiește românii din Ucraina, inclusiv reprezentanții mass-media, să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene. Totodată, MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina la misiunea diplomatică de la Kiev sau la oficiile consulare din Ucraina, folosind inclusiv siteul https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza.

De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.

Citește și: Simulacru de concurs pentru un post de asistentă la Pediatrie / „Când am intrat în examen, comisia m-a confundat cu cealaltă concurentă. Mi-au zis: «Uitaţi-o pe noua noastră colegă!»”

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon:

*** Ambasada României la Kiev: +380445009932, +380445009934, +380445009935 (Call Center Bucureşti), +380936252717 (telefon de urgenţă)

*** Consulatul General Cernăuţi: +380635669918 (telefon de urgenţă)

*** Consulatul General Odessa: +380955412788 (telefon de urgenţă)

*** Consulatul Solotvino: +380682140918 (telefon de urgenţă)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *