Web Analytics

MAE: Alți 30 de cetățeni români cu familiile lor, evacuați din Fâșia Gaza

de | 6.12.2023 20:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alți 30 de cetățeni români și familiile acestora au revenit miercuri seară în România, din Fâșia Gaza, cu o aeronavă militară. Alături de aceștia au fost evacuați și 4 cetățeni din Republica Moldova.

Citește și: Dramaturgul Doru Moțoc a plecat într-o lume mai bună


Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în cursul zilei de miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de criză interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare. Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române. La solicitarea autorităţilor Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a patru persoane din Fâşia Gaza, aflate în atenţia misiunii diplomatice a acestui stat.

Citește și: Concedieri la ziarul Libertatea. Peste 20% dintre jurnaliști, disponibilizați


Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice şi au fost însoţite până la Cairo, iar ulterior transportate în România. Până în prezent, 279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza, potrivit MAE.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *