Web Analytics

„Mă vor decapita în curând, sunt convinsă!”

de | 8.03.2018 11:53 | Politica si Administratie

3 jenica# Ăsta da contraatac! Primăriţa Ştefăneştiului se dezlănţuie # Ioana Jenica Dumitru: „Nici PSD-ului și nici PNL-ului nu convine prezența mea aici!” # Ioana Jenica Dumitru: „Pe vremea lui Bărbuceanu funcționa cel mai bine schimbul de terenuri între Bârla și Ștefănești” # Ioana Jenica Dumitru: „Nu mai avem un metru pătrat de teren în Ștefănești. (…) Este ceva străgător la cer ce au făcut aici! Un jaf!” # Ioana Jenica Dumitru: „În dezordine se lucrează cel mai bine în primăria Ștefănești. Ca să nu se știe nimic”

„Am discutat cu consilierii noștri. Ne-au spus că este o luptă între primar și viceprimar, o luptă care nu poate fi tranșată ușor, astfel încât se așteaptă să o tranșeze partidul. Iar PSD nu s-a hotărât pe cine să susțină. Consider că este bine ca PSD să se facă și mai mult de râs. Noi așteptăm”, a comentat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, într-o conferință de presă. Miuțescu le-a spus ziariștilor și că a avut o discuție cu Lavinia Năstase, care este consilierul personal al primăriței PSD de la Ștefănești și, în același timp, și membră a PNL.
„Nu ne-a întrebat când s-a dus consilier la doamna Jenica, chiar i-am reproșat pentru că a vrut să ne bage în acest scandal”, a spus liderul liberal, confirmând că a certat-o pe Lavinia că s-a angajat la un primar PSD.

Atac la fostul primar Bărbuceanu: „Ce funcționa la Ștefănești? Nu funcționa nimic!”

Declarațiile liderului PNL au nemulțumit-o pe primărița Ioana Jenica Dumitru, care s-a arătat deranjată de modul de abordare al liberalului, cu „doamna Jenica”. Aceasta ne-a povestit că la un eveniment care a avut loc la Bascov, Adrian Miuțescu i s-a adresat la fel de ireverențios: „Odată a venit la mine la Ziua Bascovului să îmi zică «Am venit să vă salut că m-a trimis Lavinia»”.
În ceea ce privește laudele aduse de acesta fostului primar PNL de la Ștefănești, Dorin Bărbuceanu, actuala primăriță a replicat: „Ce funcționa la Ștefănești? Nu funcționa nimic! Taxele și impozitele… la pământ. Atunci când am venit la primărie am realizat un audit. Am descoperit modalități preferențiale ale debitelor, fără respectarea legislației. Gunoiul nu a fost încasat. Din 2013 încoace, venim cu gunoi neîncasat. Acesta nu este prejudiciu, cum s-a spus în presă, dar sunt niște debite. Venim cu amenzi de 40 miliarde din urmă, asta face parte din așa zisul excedent. Însă vreau să vă spun că s-au prescris foarte multe fiindcă domnul Bărbuceanu nu s-a ocupat de serviciul de urmărire în mod corespunzător.  Este vorba despre colectări. Zeci de miliarde. Nu știu când vom recupera. Urbanismul?  E la pământ. Fiecare și-a făcut casă unde a vrut și acum mă cheamă pe mine să le scot din mocirlă străzile lor. S-a construit haotic, fără să ne gândim la o arhitectură a localității, fără să ne gândim în ce  zonă sunt situați, care sunt riscurile, că nu au utilități și așa mai departe. Așteptăm să ni le bage primăria ulterior, nu? Pe vremea lui Bărbuceanu funcționa cel mai bine schimbul de terenuri între Bârla și Ștefănești. Nu a făcut altceva decât să îngusteze suprafața de teren a Ștefăneștiului. De fapt și de drept, cei din Ștefănești, care din moși-strămoși au avut terenuri, au rămas pe dinafară. Socrii mei au de recuperat 8 hectare și sunt din 1850 aici. Nu mai avem un metru pătrat de teren! Nu am avut site al primăriei… Rușine! Nu l-au vrut! Ce transparență este asta? Acum l-am făcut eu. O să public bugetul, o să public tot pe site! Nu am nimic de ascuns. Atâta vreme cât nici pământul familiei nu am putut să îl recuperez… Este ceva strigător la cer ce au făcut aici! Un jaf! Normal  că nu le-a convenit prezența mea aici. Nici PSD-ului, nici PNL-ului. Nu le convine ordinea. În dezordine se lucrează cel mai bine în primăria Ștefănești. Ca să nu se știe nimic. Mă vor decapita în curând, sunt convinsă. Dar și cetățeanul e complice, când votează așa. Că i-a dat pământ unde nu trebuia să îi dea, că a primit  nu știu ce favoruri, că e asistat social și nu trebuie să fie, și tot așa..! ”

Lavinia Năstase: „PSD și PNL s-au pus de acord să îmi interzică un drept constituțional, dreptul la muncă”

A intervenit apoi în discuție și consiliera personală a primăriței Ioana Jenica Dumitru, Lavinia Năstase, care a ținut să-i dea replica președintelui PNL Argeș: „Nu vreau să fac jocuri politice pentru nimeni, dar sunt profund indignată să văd că PSD și PNL s-au pus de acord  să îmi interzică un drept constituțional, dreptul la muncă. PSD spune că nu am dreptul să lucrez  consilier de imagine și cultură pentru primarul de la Ștefănești, deși am niște facultăți făcute la zi, atât în România, cât și în Italia, iar liderii PNL se comportă precum activiștii din anii 50, când trebuia să ceri voie partidului să te angajezi…! Nu mi-am propus să o înscriu pe Ioana Dumitru în alt partid, dar am decis să stăm de partea bună a istoriei. Fapul că se dorește o statuie a lui Brătianu și evenimente de omagiere a sa, în 2018, ar trebui să fie un act de normalitate. Sunt liberală de la vârsta de 16 ani, sunt membru PNL Izvoru și așa am de gând să rămân. Dl Miuțescu nu este președintele meu, declarațiile sale sunt de vasal al unor interese, dumnealui nu îi pasă de statuia lui Brătianu în Ștefănesti, vrea una cu Elisabeta Rizea. Când s-au împlinit 90 de ani de la moartea lui Brătianu el era departe de Ștefănești, unde primarul PSD l-a comemorat pe Brătianu. Dumnealui nu știe câte ședinte se țin pe an la PNL Ștefănești și nu are habar de părerea oamenilor de aici despre liberali”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce mai propaganda ieftina. ” cica” ea ar vrea sa fie primar dar e doar cu numele. Si de ce nu face pictura sau teatru? Fara psd.iar despre constructiile fara arhitectura , ii recomand sa iasa in Europa sa invete Geografie reala nu din tv. Tari dezvoltate sant mult mai deficitare si retarde decat Romania dar nu asa subjugate.