Luptă greţoasă şi pe funcţia lui Florea Costache

de | 27.01.2011 11:04 | Dezvaluiri

# Nici n-a fost îngropat bine, că au apărut „cioclii” politici. Bănuiam că se vor întâmpla lucruri urâte după moartea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Florea Costache, dar nu ne aşteptam ca ele să înceapă încă dinainte ca trupul acestuia să fie coborât în groapă. Într-un moment în care ar fi trebuit să existe măcar un minim respect pentru memoria celui dispărut, unii au găsit de cuviinţă să dea startul unei greţoase lupte pentru funcţia lăsată liberă de regretatul vicepreşedinte. Fapt care dovedeşte că, din păcate, bătălia pentru putere depăşeşte graniţele bunului simţ şi intră chiar în sfera patologicului. Pentru că trebuie să fii realmente bolnav după funcţii ca să începi demersurile pentru ocuparea postului de vicepreşedinte, cu Florea Costache aflat încă pe catafalc sau imediat după înmormântare, ca într-un concurs sinistru. Şi totuşi, oricât ar părea de greu de crezut, exact asta s-a întâmplat.

Deputatul Vasilică a venit cu finişorul Meleşteu de mână

Calculele pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean au început practic imediat după răspândirea veştii că Florea Costache a murit. Când şi-au făcut apariţia şi primii amatori să-i ia locul. În funcţie, nu pe catafalc. Cei dintâi, ca să nu cuteze alţii să le-o ia înainte, s-au prezentat deputatul Radu Vasilică, venit de mână cu finişorul său, Cristian Meleşteu, ca să-l susţină. Ultimul ar avea posibilitatea teoretică să devină vicepreşedinte, fiind şi consilier judeţean, pentru că din rândul acestora se va alege şi viitorul vicepreşedinte. Vasăzică deputatului Vasilică nu-i ajunge faptul că a umplut instituţiile cu fel de fel de trucaje politice de la tineret, care de care mai lacome sau mai nepricepute, puse directori pe vremea guvernării PSD-ului cu PDL-ul din 2009. Acum ar vrea să-l propulseze pe Meleşteu în postul lui Costache. N-avem nimic cu omul, a mai fost directorul regionalei OPC susţinut tot de Vasilică şi e chiar simpatic când n-are funcţie, dar ar trebui să recunoască el însuşi că are căpşorul prea îngust pentru căciula largă de vicepreşedinte al CJ. Şi apoi, cei doi trebuie să-l creadă chiar dus cu pluta pe preşedintele Nicolescu, să accepte o asemenea variantă, demnă de gagurile cu fraieri de la Camera de Râs. Închipuiţi-vă numai cum i-ar sta lui Meleşteu ca vicepreşedinte, vecin de birou cu fosta sa soţie, Alina, secretara lui Constantin Nicolescu, o femeie cât se poate de finuţă şi muncitoare, pe care preşedintele o respectă îndeajuns de mult încât s-o ferească de asemenea calvar, să-şi vadă fostul soţ cum se vântură pe la cabinet, ca vodă prin lobodă. Sinceri să fim, ne mirăm cum preşedintele Nicolescu s-a abţinut să nu-i ia pe cei doi de urechiuşe şi să-i dea pe uşă afară, după ce i-au oferit un asemenea spectacol pe cât de amar la gust, pe atât de caraghios în conţinut. Oricum, vestea isprăvii celor doi s-a întins ca fulgerul în PSD şi a întors multe stomacuri pe dos.

Hop şi eterna şefă a femeilor pesediste, Carmen Ursu!

S-a înfiinţat ca fulgerul şi o mare doamnă dornică să devină vicepreşedintă la CJ. Mare în sensul că este înaltă, dar are şi numeroase alte performanţe la activ, între ghilimele vorbind. În calitate de consilier judeţean, nu ne amintim să-i fi auzit vreodată glăsciorul prin şedinţe. Unde rivalizează caraşii şi crapii la debit verbal. Ca şefă a femeilor pesediste, Carmen Ursu are de lucru doar la conferinţele de alegeri, atunci când trebuie să se asigure că nu-i ia nimeni locul. În rest, deşertul Kalahari ca activitate. Ca să concluzionăm, Carmen şi-a făcut timp să se viseze vicepreşedintă a CJ, cel mai probabil prin autopropunere. Ce e drept, am auzit că mai are un susţinător, în persoana celuilalt vicepreşedinte, Florin Tecău, asta ca să se verifice zicala cu a tunat şi i-a adunat. Sau, cu alte cuvinte, nu era îndeajuns o mână moartă în conducerea CJ, mai trebuia şi a doua, ca să aibă preşedintele Nicolescu cu cine se ajuta, în caz că vrea să intre cu judeţul în gard. Fraier l-or crede cei doi pe acesta, să-şi bage singur mortul în casă, când nici nu se duse unul bine la groapă.

Doctorul Păun l-a propus pe Dan Manu şi viceversa

Mult mai elevat au procedat însă cei doi doctori din Consiliul Judeţean, Dan Manu şi Constantin Păun. Dânşii cică s-au propus unul pe celălalt, în  mod democratic. Doctorul Păun o vrea, n-o vrea vicepreşedinte, dar Dan Manu sigur vrea să fie în cărţi. Şi în cărţi mari, câtă vreme se aude că în sprijinul său ar fi sărit chiar secretarul de stat Adrian Streinu Cercel. În plus, el se mulează şi pe dorinţa unor lideri marcanţi ai organizaţiei municipale a PSD, printre care şi primarul Pendiuc şi vicele Ionică, astfel încât, cu binecuvântare venită din atâtea direcţii, Dan Manu pare instalat în pole-position. Totuşi, ca o paranteză, nu se poate uita uşor faptul că reputatul medic legist abia s-a despărţit de funcţia de preşedinte  al Consiliului de Administraţie la Spitalul Judeţean, despărţire în urma căreia nici nu s-a terminat partajul. Oricum, prestaţia de aici este departe să poată fi numită o victorie pentru Dan Manu, başca faptul că întreaga sucăleală medicală de la Spitalul Judeţean este mult prea recentă ca să-l poată propulsa pe doctor în postura de vicepreşedinte CJ. Una peste alta, mult şi amar trebuie să se fi minunat preşedintele Constantin Nicolescu, văzând graba unora de a prelua funcţia lui Florea Costache. Cei doi au fost nu numai colegi, ci şi buni prieteni, aşa explicându-se şi faptul că, deocamdată, în semn de respect pentru cel dispărut, Nicolescu a refuzat să comenteze în vreun fel subiectul înlocuirii fostului său adjunct. Şi s-ar putea să nu-l comenteze multă vreme de-aici înainte. O lecţie pentru cine vrea să priceapă, dar care cu siguranţă că se va dovedi şi usturătoare pentru cei care au scos capul semeţ după funcţie, într-o vreme în care ar fi trebuit să-l ţină plecat în memoria unuia dintre cei mai titraţi şi erudiţi oameni din administraţia judeţului, de la care ar fi trebuit mai întâi să înveţe, până a se visa în funcţia pe care acesta a deţinut-o.
(Mihai BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed