Web Analytics

Luni încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională

de | 19.03.2023 09:52 | Actualitate, Home

Luni dimineaţă încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației. Probele la Evaluarea Națională încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise la Evaluarea Națională este de două ore.

Disciplinele la care se vor da simulări sunt limba și literatura română (20 martie), limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (22 martie) și matematică (21 martie).

Citește și: MAI: Un român a trimis 17.000 de petiții într-un an, pe același subiect

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *