Web Analytics

Luni au crescut preţurile petrolului cu 3%

de | 28.12.2021 08:43 | Actualitate, Economie

Preţurile petrolului au crescut luni cu aproximativ 3%, datorită speranţelor investitorilor că varianta Omicron a noului coronavirus va avea un impact limitat asupra cererii globale în 2022, chiar dacă creşterea numărului de cazuri de Covid-19 a cauzat anulări de zboruri, transmite Reuters.

CITEŞTE ŞI: Pitești: Programul de încasări taxe și impozite din ultima zi din an

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la nivel global, a crescut cu 2,55 dolari, sau cu 3,4%, la 78,69 dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa din SUA, a crescut cu 1,85 dolari, sau cu 2,5%, la 75,64 dolari pe baril.

Piaţa din SUA a fost închisă vineri pentru vacanţa de Crăciun. Preţul petrolului, care a scăzut cu peste 10% pe 26 noiembrie a.c., când au apărut pentru prima dată informaţiile despre varianta Omicron, a crescut săptămâna trecută, după date preliminare care au sugerat că Omicron ar putea provoca forme uşoare de boală.”Deşi Omicron se răspândeşte mai repede decât orice variantă de Covid-19 de până acum, majoritatea persoanelor infectate cu Omicron prezintă simptome uşoare, cel puţin până acum”, a declarat Leona Liu, analist la DailyFX, cu sediul în Singapore.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole