Web Analytics

LUNA PĂDURII LA MUZEUL JUDEŢEAN ARGEȘ

de | 25.03.2021 09:22 | Actualitate, Cultură

În fiecare an, între 15 martie şi 15 aprilie, la nivel global, se serbează „Luna Pădurii”, un eveniment care  are scopul de a evidenţia rolul pădurii în menţinerea echilibrului în natură. Ecosistemele planetei găzduiesc numeroase specii de plante şi animale, sunt habitat natural pentru unele specii care sunt trecute pe lista roşie în prag de dispariţie, fapt ce ţine în totalitate de responsabilitatea omului.

 

CITEȘTE ȘI: ACUM! Accident cu două victime la Budeasa

 

Acestea reprezintă adăpost şi hrană, iar protejarea mediului depinde de fiecare dintre noi. Defrişările masive, exploatarea fără discernământ, lipsa măsurilor de stopare a dispariţiei zonelor verzi preocupă, deopotrivă, organismele internaţionale, dar şi comunităţile locale din fiecare zonă a globului.

 

CITEȘTE ȘI: 24 Martie – Ziua Internațională de Luptă Împotriva Tuberculozei / Estera Stămoiu: ,,EMPATIZĂM, NU STIGMATIZĂM!”

 

Educaţia şi conştientizarea porneşte la nivel de individ şi nu e nici prea devreme, nici prea târziu ca fiecare dintre noi să înţelegem acest fapt. Valorificând prilejul, Muzeul Judeţean Argeş va organiza astăzi, de la ora 13.30, în amfiteatru, o activitate prin care să arate amploarea şi importanţa mondială a evenimentului. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de protecţie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii