Luna diversității europene: Localitatea Grădinari din județul Olt, printre câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele incluziunii și diversității”

de | 28.04.2022 22:53 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

Astăzi, 28 aprilie, Comisia Europeană a anunțat câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, iar localitatea Grădinari din județul Olt este printre aceștia. 

Citește și: DEUTSCHE BANK: Recesiunea va fi mai „gravă” decât ne aşteptam

Scopul inițiativei este de a pune în lumină metropolele, orașele și regiunile din UE care reprezintă un exemplu în ceea ce privește politicile favorabile incluziunii. Câștigătorii care provin din cinci state membre – Croația, Germania, România, Spania și Suedia – au primit recunoaștere pentru activitatea pe care au depus-o în vederea creării de societăți mai echitabile, promovând diversitatea și incluziunea în ceea ce privește sexul, originea rasială și etnică, religia și convingerile, dizabilitățile, vârsta, drepturile persoanelor LGBTIQ și integrarea romilor.

Câștigătorul aurului la categoria „autorități locale cu mai mult de 50 000 de locuitori” este orașul Köln din Germania pentru strategia sa de consolidare a diversității și a incluziunii Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul de orașul Barcelona din Spania. Câștigătorul aurului la categoria „autorități locale cu mai puțin de 50 000 de locuitori” este orașul Koprivnica din Croația pentru strategia sa de sprijinire a persoanelor cu dizabilități. Argintul a fost obținut de orașul Ingelheim am Rhein din Germania, iar bronzul de orașul Antequera din Spania. Câștigătorul aurului la cea de a treia categorie, respectiv categoria privind incluziunea romilor, este Andaluzia, Spania, pentru planul său cuprinzător de integrare a comunității rome. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul de localitatea Grădinari din România.

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: După cum s-a observat, în perioade de criză, grupurile vulnerabile se confruntă cu riscuri sporite. Astăzi, onorăm orașele care dau un exemplu în ceea ce privește protejarea demnității și a libertății tuturor cetățenilor din comunitățile noastre. Acum când îi sărbătorim pe câștigători, ne reamintim de importanța unor astfel de inițiative care sprijină valorile reprezentative ale Uniunii, indiferent de nivelul la care sunt luate.

Citește și: Comisia acordă Marca patrimoniului european unui număr de 12 situri istorice din întreaga Europă, printre care și Palatul Comisiei Europene a Dunării, de la Galați

Comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, a declarat: Transmit felicitări tuturor câștigătorilor primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, precum și tuturor celor 82 de autorități locale care au dat curs apelului Comisiei Europene de a promova și sprijini diversitatea. Astăzi, aceste autorități locale au arătat cel mai bine modalitățile prin care putem susține împreună egalitatea și diversitatea și ce demersuri putem întreprinde pentru a asigura incluziunea pentru toți.

Context

Lansat în cadrul Planului de acțiune al UE de combatere a rasismului pentru perioada 2020-2025, ediția anuală a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității” se înscrie în activitatea Comisiei privind uniunea egalității.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed