Web Analytics

Ludovic Orban, vizită pe şantierul Autostrăzii Piteşti – Curtea de Argeş: „Termenele vor fi respectate”

de | 1.07.2021 14:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este primul înalt oficial care vizitează șantierul tronsonului de autostradă Pitești – Curtea de Argeș. Parte a autostrăzii Pitești-Sibiu, proiect de suflet pentru Ludovic Orban, tronsonul 5 este unul deosebit de important pentru economia județului și pentru infrastructura rutieră din zonă. Ludovic Orban s-a interesat joia trecută, la fața locului, de stadiul celui mai important proiect de infrastructură al regiunii, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un veritabil prieten al Argeșului și al argeșenilor.

Liderul PNL a fost însoțit joi pe șantierul din localitatea Vâlcelele de colegi liberali din județ: președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, senatorul Dănuț Bica, subprefecții Emanuel Soare și Lucian Ionescu, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, președintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan, și consilierul local liberal din orașul regal, Mădălin Marinescu. Liberalii argeșeni și liderul partidului, Ludovic Orban, au primit explicații de la reprezentanții firmei Astaldi despre lucrările pregătitoare efectuate până în prezent. De altfel, aceștia au declarat că la sfârșitul lunii iulie va începe construcția efectivă a tronsonului de autostradă. Lucrarea a primit săptămâna trecută autorizația de construcție, contractul fiind semnat încă de anul trecut, la Pitești, în prezența premierului de atunci, Ludovic Orban.

„Sunt foarte bucuros că s-a emis autorizația de construcție și în curând se va emite ordinul de începere a lucrărilor. Este un tronson de autostradă foarte important, care face legătura între Pitești și Curtea de Argeș. Am fost implicat în realizarea autostrăzii Sibiu – Pitești încă din perioada când eram ministru al Transporturilor, în mandatul meu s-a aprobat documentația tehnico-economică, pregătisem documentația de licitație. Din păcate, la alegeri au fost aleși alții și proiectul a bătut pasul pe loc. Sunt fericit că în mandatul meu de prim-ministru am reușit să obținem aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea autostrăzii Sibiu-Pitești. Pe tronsonul 5 s-a finalizat proiectarea și s-a emis autorizația de construcție. Mai sunt câteva mici detalii care trebuie corectate, exproprierile au fost făcute, există front de lucru, resursele financiare le avem. Doar constructorul trebuie să se mobilizeze” – a declarat Ludovic Orban pe șantierul sectorului de autostradă Pitești – Curtea de Argeș.
M.S.

Citește și Ludovic Orban, vizită pe șantierul autostrăzii Pitești-Curtea de Argeș: „Termenele vor fi respectate”

Citește și Adrian Miuţescu: „Dacă Florin Câţu este astăzi prim-ministru, este datorită lui Ludovic Orban”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii