Web Analytics

Ludovic Orban, audiat la DNA în dosarul Romarm

de | 29.03.2023 17:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fostul premier Ludovic Orban este audiat miercuri la sediul DNA în dosarul Romarm. Orban a fost chemat la audieri în calitate de martor.

Citește și: OMV Petrom, din nou în vizorul ANAF! Compania are de plătit taxe suplimentare de aproape 120 milioane euro

Procurorii l-au chemat pe politicianul român în baza faptului că, la momentul în care s-a încheiat contractul privind achizițiile de măști sanitare și utilajele de producție ale acestora, Orban era premierul României. Această audiere nu ar trebui să îi creeze mari probleme fostului premier întrucât deține calitatea de martor și sunt șanse mici ca această calitate să-i fie transformată într-una de inculpat.

Procurorii DNA vor să afle detalii în legătură cu achiziția respectivă, care a fost una păguboasă. Conform concluziilor anchetei,  achiziția a produs un prejudiciu de 2 milioane de euro statului român. În acest dosar protagoniști sunt Alex și Victor Pițurcă, alături de fostul director al Romarm. În același dosar au fost audiați în trecut Virgil Popescu și fostul ministru Claudiu Năsui. Pe lista martorilor este posibil să mai apară și actualul premier al României, Nicolae Ciucă, întrucât, la momentul încheierii acestor înțelegeri, deținea portofoliul de ministru al Apărării.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *