Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, în grafic!

de | 2.09.2021 12:47 | Actualitate, Politica si Administratie

Conducerea  Consiliului Județean Argeș s-a aflat astăzi (2 septembrie 2021) în teren, într-o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului “Construire corp de clădire nou la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, care este în fază avansată de finalizare.

CITESTE SI “Simfonia Alăptării” la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Aici, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a purtat discuții cu managerul celei mai importante unități medicale din județ, Adriana Molfea, directorul medical, dr. Ștefan Costin, și cu reprezentanții firmelor de construcție (asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL – SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL) și proiectare (firma Eurocerad).

CITESTE SI Oficial. Astăzi încep lucrările la lotul 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Pitești-Sibiu

„Ne-am întâlnit cu reprezentanții constructorului, proiectantul, dirigintele de șantier și conducerea unității sanitare. Lucrările sunt avansate, depășind deja pragul de 99%, dacă ne referim la structura de rezistență, și 80% la zidărie. Este o investiție de 85.213 mii  lei și are ca termen de finalizare primăvara anului viitor. Această investiție este realizată 100% din banii Consiliului Județean Argeș. Spitalul Județean de Urgență Pitești are nevoie de acest corp nou de clădire care va avea 120 de paturi. O parte din secțiile din corpul vechi se vor muta în noul corp, dar vom avea și secții noi. Saloanele vor avea doar 2, 3 paturi și grup sanitar propriu. Pentru spitalul județean, Consiliul Județean Argeș mai are în implementare, în diferite stadii, încă trei proiecte, două pe fonduri europene – Extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat și Extindere și dotare spații urgență și amenajări incintă și unul pe PNDL – Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești, care sunt strâns legate între ele.

CITESTE SI Incendiile de pădure – măsuri preventive luate de Romsilva


Practic, după reabilitare și clădirea veche va arăta ca aceasta.”, a declarat dl. Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. 

Din întreaga investiție, în valoare de 85.213 mii lei, 36.882 mii lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea  pentru construcții – montaj (C+M), iar 32.385 mii lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical și general.

Lucrările au început în martie 2020 și au ca dată de finalizare primăvara anului 2022.

Noul corp de clădire va avea un regim de înălțime S+P+4. Investiția mai presupune realizarea unei  gospodărie  de apă,  amenajări  exterioare,  rețele  noi  de  utilități pentru: energie  electrică, fluide  medicale, apă și canalizare, rețea hidranți exteriori și  interiori, rețea  telecomunicații.

Ca organizare funcțională, clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA (apărare locală antiaeriană, adăpost de protecție civilă executat la subsolurile construcțiilor) și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:

➡️La parter: secția Chirurgie plastică și Arși

➡️La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară

➡️La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)

➡️La etajele 3 și 4 secția Cardiologie.

Stadiul lucrărilor:

# Structura de rezistență – realizată într-un procent de 99 %

#  Zidărie –  80 %

#  Tâmplărie exterioară – 95 %

# Termosistem – 25 %

#  Tencuieli interioare – 10 %

Termohidroizolație acoperiș – 30 %

# Instalații electrice curenți tari – 50 %

# Instalații termice – 30 %

Instalații sanitare – 20 %

# Rețele exterioare –  10 %

# Utilaje și echipamente – 20 %

Pentru că în spațiul virtual au apărut comentarii legate de modul în care se face construcția, specialiștii (proiectanți și constructori) au precizat faptul că aici se respectă întocmai toate normele care țin de realizarea investiției. Mai mult, înainte de a fi demarată lucrarea, au fost necesare și s-au obținut zeci de avize și autorizații de la toate instituțiile care avizează astfel de proiecte.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii