Web Analytics

Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti vor începe în maximum două luni

de | 8.02.2020 15:49 | Actualitate

Prezent la Craiova vineri 7 februarie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, că în noiembrie şi decembrie 2019 Guvernul a alocat 76,7 milioane lei pentru tronsoanele 1 şi 2 din drumul expres Craiova-Piteşti.

„Sunt evoluţii foarte bune pe tronsonul 2, în noiembrie am semnat toate ordinele de începere pe toate cele 22 de secţiuni din tronsonul 2, pe cei 40 km de autostradă şi sunt şanse foarte mari ca antreprenorul să finalizeze variantele ocolitoare de la Balş, respectiv de la Slatina, înainte de termenul stabilit, care este iunie 2021, lucru pe care îl vom verifica astăzi împreună cu reprezentanţii companiei Ford pe teren”, a precizat ministrul Bode.

Acesta a mai adăugat că lucrările pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost scoase la licitaţie, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 februarie.

Lucian Bode a mai declarat că pentru tronsonul 2 au fost emise toate autorizaţiile de construire, iar pentru tronsonul 1, pe 7 km din totalul de 17 km există autorizaţie de construire. „Iar pentru ceilalţi 10 km din tronsonul 1, aşteptăm antreprenorul să fie mai mobilizat, să vină cu proiectul tehnic pentru a putea emite autorizaţia de construire, respectiv hotărârea de guvern privind exproprierile, astfel încât în cel mai scurt timp să înceapă lucrările şi pe cei 10 km din tronsonul 1. Noi, ca beneficiar, am respectat clauzele contractuale şi am plătit avansul pentru toate cele trei sectoare din tronsonul 1. Îi vom transmite antreprenorul să se mobilizeze”.

Surse din cadrul Ministerului Transportului spun că lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti ar urma să înceapă cel mai târziu în luna aprilie.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii