Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Lucrările la două obiective importante din Pitești vor continua și în 2024

Lucrările la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” din Pitești și la vechiul corp al Muzeului Județean Argeș vor continua și în anul următor. Decizia a fost luată după ce au fost descoperite elemente care necesită lucrări suplimentare. CJ Argeș asigură însă că banii europeni vor fi accesați în totalitate.

Lucrările la două obiective importante din Pitești vor continua și în 2024

Mai exact, pe parcursul desfășurării lucrărilor, la Galeria de Artă au fost descoperite picturi și fisuri. Una dintre cele mai importante descoperiri fiind o pictură cu stema României, care se numără printre cele mai vechi din țară și este extrem de rară datorită cromaticii folosite. La Muzeul Județean au fost descoperite fostul schit Buliga și pardoseli putrezite. Restaurarea elementelor descoperite este obligatorie, având în vedere că ambele clădiri sunt monumente istorice Clasa A.

Citește și Lecţia de istorie. 350 de ani de la naşterea lui Dimitrie Cantemir

Cele două obiective sunt reabilitate pe fonduri europene de către Consiliul Județean Argeș. La Galeria de Artă, stadiul lucrărilor a ajuns la 85%, iar la Muzeul Județean – la 80%. Consiliul Județean Argeș a anunțat însă că, în urma discuțiilor purtate cu diriginții de șantier și cu antreprenorii, va solicita prelungirea termenelor de execuție, astfel că lucrările vor fi etapizate și se vor extinde și pe parcursul anului viitor. „Decizia a fost luată în acord cu instrucțiunile elaborate de către Autoritatea de Management și pentru a permite finalizarea lucrărilor, astfel încât finanțarea europeană nu va fi pierdută. În schimb, Consiliul Județean va suporta cheltuielile suplimentare generate de noile elemente de artă apărute, lucrări care nu au fost prevăzute în proiectele inițiale, neștiindu-se de existența lor, și care au condus la prelungirea termenelor”, a mai transmis CJ.

Citește și Pastila de frumos. Ferma – oportunitate pentru revenirea „căpşunarilor”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...