Web Analytics

Lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe în martie

de | 24.01.2020 15:06 | Actualitate

Autoritățile române ar putea emite în februarie autorizaţia de construire pentru prima secțiune a celui mai important proiect rutier al ţării, urmând ca în martie să fie dat și ordinul de începere a lucrărilor efective la Autostrada Sibiu – Pitești.

Potrivit Economic.ro, constructorul austriac Porr se așteaptă ca autorizația de construire să fie emisă în februarie.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor că anul trecut a fost aprobat proiectul tehnic, depus de constructor, în Consiliul Tehnico – Economic (CTE) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai departe, în februarie ar urma să fie emisă în sfârșit autorizația de construire iar până la finele lunii martie să fie dat și ordinul de începere a lucrărilor, potrivit surselor noastre.

Amintim că în aprilie 2019 a fost semnat contractul cu austriecii de la Porr pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa. Ulterior, ei au derulat activitatea de proiectare iar în octombrie au sosit primele utilaje pe şantier pentru construcţia secţiunii 1 din cel important proiect rutier al României, potrivit pasionaţilor de infrastructură. În lipsa autorizaţiei, constructorul a executat lucrări preliminare precum cele la drumul tehnologic. Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa este pentru moment singurul tronson din Autostrada Sibiu – Piteşti ce are constructor desemnat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Daca lucrarile incep in martie, este bine ! Daca se lasa pentru 1 aprilie, nu-i a buna !