Web Analytics

Lucrările la acoperişul Catedralei Neamului sunt avansate

de | 1.12.2022 12:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Fostul primar al comunei Corbi, Virgil Baciu, s-a fotografiat, zilele trecute, pe acoperișul Catedralei Naționale din București, supranumită Catedrala Mântuirii Neamului. Este binecunoscut faptul că firma „Valcon Roofs”, a fostului primar de la Corbi, lucrează la acoperișul catedralei.

Virgil Baciu ne-a spus că „lucrările sunt destul de avansate” și sunt gata în anumite porțiuni, de exemplu la clopotniță, pronaus, altar. „E și o poză unde suntem la cota 45 (metri, n.red.), unde se lucrează la șarpantă și unde vom începe și acolo cu tabla. Nu mai este foarte mult de lucru, din punct de vedere al acoperișului, dar depindem de frontul de lucru care se pune la dispoziție”.

Citește și Jurnal din cana cu păsări. De Catedrala Mântuirii Neamului beneficiază gratuit 85 de procente din populaţia ortodoxă

Virgil Baciu a mai spus că lucrările sunt gândite să fie gata de sus în jos. „Odată ce s-a pus învelitoarea pe o turlă, trebuie făcută și fațada, după care se dau schelele, pentru că schelele, la rândul lor, sunt montate pe suprafețele unde noi trebuie să facem acoperișul și mergem în ritmul ăsta în funcție de cum avem front de lucru. Noi avem multe lucrări în domeniu și, în funcție de cum ne solicită, ne mobilizăm și alocăm resursele umane, forța de muncă necesară pentru a răspunde prompt la solicitările benficiarilor”, ne-a explicat fostul primar al comunei Corbi. Finalizarea acoperișului depinde însă de evoluția celorlalte lucrări.

Contractul a pornit de la 3,2 milioane de euro, iar între timp au mai apărut și alte lucrări subcontractante. Reamintim că, în 2021, Virgil Baciu ne spunea că lucrarea a fost câștigată în urma unei licitații, acoperișul a fost gândit să reziste peste 2000 de ani, așa că se folosește cupru aurit, dar susținea că nu este nici măcar un atom de aur în componența acestuia.

Citește și Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

Citește și Catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă publicului în 2024

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *