Web Analytics
scris duminică, 31.07.2022

Catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă publicului în 2024

Catedrala Notre-Dame din Paris urmează să se redeschidă credincioşilor şi publicului larg în anul 2024, a declarat ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, la mai bine de trei ani după ce acoperişul său a fost distrus într-un incendiu masiv, potrivit Reuters.

Catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă publicului în 2024

Ministrul a afirmat că etapa de curăţare a restaurării s-a încheiat, permiţând lucrărilor de reconstrucţie să înceapă la sfârşitul verii. „Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestei lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioşi şi pentru public”, a spus Abdul Malak.

Citește și: Președintele SUA, Joe Biden, testat din nou pozitiv la coronavirus la două zile după ieșirea din izolare

Catedrala a fost închisă pentru restaurare, după ce incendiul din 2019 i-a ars acoperişul şi i-a prăbuşit turla. La scurt timp după incendiul devastator, preşedintele Emmanuel Macron a spus că monumentul – care datează din secolul al XII-lea – va fi reconstruit şi ulterior a promis că va fi redeschis pentru credincioşi până în 2024, când Franţa va găzdui Jocurile Olimpice.

De asemenea, Catedrala va fi readusă la forma anterioară, inclusiv turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 şi pentru care a fost ales un nou lemn.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...