Web Analytics
scris joi, 02.06.2022

Lucrările absolvenților de la Lipatti, expuse la Muzeul Județean

Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș găzduiește, începând de astăzi, 2 iunie 2022, expoziția absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. 

Lucrările absolvenților de la Lipatti, expuse la Muzeul Județean

“Pe simeze sunt expuse lucrările absolvenților clasei a XII-a de la secțiile de Arte Textile-Tapiserie, profesor coordonator Monica Dinu, Grafică, profesor coordonator Laurențiu Baltă și Artă Monumentală, profesor coordonator Lavinia-Elena Vieru. Elevii se prezintă cu picturi și panouri de artă decorativă, lucrări de artă textilă, gravuri și compoziții variate de o înaltă expresie artistică. Aceștia au explorat în ultimul an de studiu subiecte diverse, de la civilizații și mitologie, până la figura umană în contextul contemporan. Între figurativ și decorativ, abordările elevilor comportă valențe estetice, însumează experiența din timpul anilor de studiu și oferă publicului experiențe vizuale inedite”, spune Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș. 

Citește și: Profesorii de la Liceul Dinu Lipatti sunt mândri de viitorii arhitecți ai Piteștiului

„Cu bucurie în suflet spun că, în ultima perioadă, am participat la multe evenimente unde elevii de la Liceul “Dinu Lipatti” au fost premiați. Zilele trecute am participat la “Premiile Muzicale Lipatti” unde, parte din premiați, au fost elevi de la Liceul “Dinu Lipatti”. Sunt conștient de valoarea dumneavoastră, iar pe de altă parte, sunt convins că în activitatea dvs. viitoare ne vom mai intersecta noi, Consiliul Județean Argeș, inclusiv pe latura artistică. Vă transmit toate gândurile bune din partea conducerii Consiliului Județean, felicit cadrele didactice pentru îndrumarea pe care v-au făcut-o în toți acești ani și vă urez pe mai departe multă inspirație”, a declarat Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

Citește și: Concertul cameral „Regina Maria, gânduri către țară în vremuri de război”, la Filarmonica Pitești

“Aș dori, în primul rând, să mulțumesc Muzeului Județean Argeș pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment și pentru faptul că două instituții de cultură reușesc să colaboreze atât de bine pentru a sprijini viitoarele talente. Vreau să îi felicit pe copii pentru acumulările tehnice și artistice pe care le-au făcut în acești patru ani, să-i felicit și să le urez mai departe o carieră bogată și performantă”, afirmă Laurențiu Baltă, profesor Liceul “Dinu Lipatti”. 

“Consider că este foarte important ca în următoarea voastră etapă să ajungeți la Universitatea de Artă unde să performați mai departe și apoi, cu mare drag, vă invit să intrați în Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Pitești. Observ că, de-a lungul anilor, foarte mulți dintre voi, cei care ați absolvit Liceul de Artă, nu ați mai revenit înapoi și o spun cu regret, pentru că mi-aș dori să reveniți în orașul vostru. Sigur, fiecare își alege calea și locul în viață. Ca artist, remarc o înaltă calitate a concepției. O tehnică foarte bine pusă la punct și o compoziție foarte bine aleasă, ceea ce arată că în acest liceu există profesori de înalt profesionalism iar voi, elevii, sunteți de o calitate foarte înaltă și ați fost în stare să transpuneți în arta dumneavoastră ceea ce profesorii v-au îndrumat.”, a conchis artistul plastic, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești, Daniel Preduț.

Citește și: S-au premiat câștigătorii concursului „Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 2-16 iunie, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită