Web Analytics

Profesorii de la Liceul Dinu Lipatti sunt mândri de viitorii arhitecți ai Piteștiului

de | 1.06.2022 11:52 | Actualitate

Cele mai bune lucrări de atestat ale elevilor de clasa a 12- a ai Liceului de Arte Dinu Lipatti din Pitești, secția Arhitectură, au fost expuse marți, 31 mai, la Filarmonica Pitești. La eveniment au participat, cadre didactice și, bineînțeles autorii, adică cei care ne vor crea viitorul, aici, la Pitești, unde avem mare nevoie, sau în ce alte părți ale lumii îi vor purta pașii. Profesorii lor s-au arătat mândri de actuala promoție pregătită să meargă mai departe și să își urmeze visele. Directorul Liceului Dinu Lipatti, Romu Vlădău, le-a spus că va conta pe ei ca arhitecți, designeri sau peisagiști pentru a-i proiecta casa și grădina, atunci când va ieși la pensie.

Deocamdată, tema abordată de Iulian Rizoiu, Ana Silescu, Teodora Ilie, Teodora David (foto slider), Patricia Moise, Mihai Moldoveanu, Petruţ Neacşu şi Eduard Gogan, autorii lucrărilor expuse în cadrul vernisajului, a vizat realizarea de studii asupra unui teren din Piteşti, analizarea perspectivelor favorabile asupra orașului și proiectarea unei locuinţe cu atelier de sculptor sau artist plastic. Printre ei s-au aflat și doi olimpici naționali la olimpiada de arhitectură, Iulian Rizoiu din clasa a 12-a, locul 1 pe țară și Alexandra Ilie dintr-a 11 -a locul 2 pe țară, care s-au fotografiat alături de profesorii care i-au coordonat, respectiv profesorul arhitect Cătălin Paul Cozma și profesoara de desen Anca Giura.

„A fost un exerciţiu ce simulează o situaţie reală de lucru la un concept de arhitectură. Elevii au făcut o analiză a contextului morfologic și istoric, au studiat în prealabil câteva exemple reprezentative din arhitectura contemporană internațională, în principal pe laureații premiilor Prizker. Dintre elevii care au expus, unul este admis fără examen la facultate, fiind câștigătorul locului 1 la Olimpiada Națională de profil. Ceilalți vor urma, cu succes sperăm, facultăţi de arhitectură, arhitectură de interior şi design de produs” a spus profesor arhitect Cătălin- Paul Cozma, coordonatorul elevilor clasei a XII-a C, Secţia Arhitectură- din cadrul Liceului “Dinu Lipatti”

Directorul Liceului Dinu Lipatti, Romu Vlădău: „Ai noștri pleacă la facultate cu un avantaj substanțial!”

La rândul său, directorul Liceului Dinu Lipatti, profesorul de matematică Romu Vlădău, ne-a declarat: „Îmi pun mari speranțe în ei și îmi doresc ca în 5-10 ani să apelez la ei cu mare încredere pentru că sunt copii buni care învață și sper eu că prin ei putem să schimbăm ceva. Urmează o etapă extraordinară pentru ei, de formare. De abia au început acum și în funcție de ce dorințe vor avea ei să aceadă în această meserie, sigur vor face lucruri minunate mai târziu. Acum sunt în etapa de căutare. București, Cluj, Timisoara, au mai multe opțiuni pentru a urma facultatea. Au alte perspective. Sunt copii care dau la arhitectură și de la alte licee dar este o muncă suplimentară, mult mai mare, și reușesc, dar ai nostri pleacă cu un avantaj substanțial pentru că știu deja despre ce este vorba apoi își urmează facultatea pentru că ei deja știu ce vor pe când un copil de la un alt liceu poate deveni un arhitect foarte bun dar el încă nu prea știe. Ai noștri stiu ce vor și iși urmează țelul. Ne dorim nu doar pentru ei, ci pentru orice copil din orice școală, să aibă succes! Copii care învață și lucrează, sigur reușesc totul în viață!”.

Citește și Concertul cameral „Regina Maria, gânduri către țară în vremuri de război”, la Filarmonica Pitești

Expoziția elevilor de la din arhitectură, este urmată de cea a colegilor de la arte plastice, la Muzeul Județean Argeș, precum și a celor de la secția de muzică, de luni.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *