Lucrări de Neruda și Beethoven, în concertul de joi al Filarmonicii Pitești

de | 5.04.2022 08:31 | Actualitate, Cultura, Home

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 7 aprilie, de la ora 19.00, la primul concert simfonic al lunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni și invitații vor interpreta pagini muzicale semnate de Neruda și Beethoven.

Dirjorul croat, orchestra simfonică și trompetistul Gabriel Gyarmati, solistul serii, vor interpreta Concertul pentru trompetă și orchestră în Mi bemol Major de J. B. G. Neruda. Publicul va audia și uvertura „Die Geschöpfe des Prometheus” și Simfonia nr. 1 în Do major de L. van Beethoven. Dirijorul Matija Matijevic a fost zece ani concertmaestru al orchestrei „Pro Arte” a Universității de Muzică din Viena. A lucrat cu dirijori celebri ca: Gustav Kuhn, Michael Gütler, Fridrich Haider, Paolo Carignani, Fabio Luisi, Bertrand de Billy, Sir Alun Francis, Zubin Mehta, Konrad Leitner, Uros Lajovic, Mark Stringer și a susținut concerte cu Tyrolean Festival Orchestra, Philharmonie der Nationen, Orchestra de cameră din Viena,Teatrul de Stat Baden, Teatrul de Stat Passau, Filarmonia Salzburg, Orchestra „Pro Arte”, Camera Croată Orchestra, Nis Symphony Orchestra. Este pentru prima oară la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești.

Citește și: Campanie umanitară pentru familiile nevoiașe din Mioveni

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Gabriel Gyarmati este este prim-trompetist, şef partidă al orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca. De asemenea, îl regăsim la trompetă solo în Orchestra Română de Tineret şi în Orchestra Borusan din Istanbul, alături de care a participat la numeroase festivaluri, dintre care le amintim pe cele din Hong Kong şi Londra. Ca solist al filarmonicii clujene, a interpretat concerte clasice şi baroce pe scenele muzicale ale ţării. A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Citește și: Povestea lui Iuri, copilul care și-a pierdut ambii părinți în război și a ajuns singur în România

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed