Web Analytics
scris joi, 03.08.2023

Lucrări de cadastru gratuite pentru români, în peste 80% dintre localități

Ministerul Dezvoltării anunță că se efectuează lucrări de cadastru, gratuit pentru cetățeni, în peste 80% dintre localitățile din România.

Lucrări de cadastru gratuite pentru români, în peste 80% dintre localități

Citește și: Adolescentă de 17 ani, împușcată în cap de fratele ei


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție publică în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), realizează lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, fără costuri pentru cetățeni, în 2.395 de unități administrativ-teritoriale (UAT), reprezentând 80% din totalul de 3.181, se arată într-un comunicat de presă al MDLPA.

Citește și: Femeia plecată din Spitalul Costești a fost găsită după șase zile


Potrivit comunicatului, suprafața pentru care urmează să fie deschise noi cărți funciare este de aproximativ 7 milioane de hectare. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. ANCPI a finalizat, în primele șapte luni ale anului, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în 29 de comune.
Până în prezent, ANCPI a înregistrat în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, imobilele din 197 de localități şi 22.634 de sectoare cadastrale, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Dintre cele 197 de localităţi în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților, 76 au beneficiat de fonduri europene, prin proiectul ”Creșterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat prin Programul Operaţional Regional. În prezent, se desfăşoară lucrări de cadastru sistematic, la nivelul întregii localităţi, cu finanţare europeană, în 491 de comune.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *