Web Analytics

Primarul Gentea: „Am auzit că am băgat spaima în toată lumea și că nu e bine ce facem, că o să vedem…”

de | 15.07.2021 13:38 | Actualitate, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea a prezentat- în cadrul conferinței de presă de joi, 15 iulie- lucrările cu probleme din Pitești, printre care reabilitarea bulevardului „I. C. Brătianu” și amenajarea terenului de sport „San Siro”. Despre marcajul de pe bulevard, primarul a spus: „mi s-a părut că a fost făcut de cineva care era băut și a dat cu bidineaua!”.

Marcaj pe gură de canal

Marcaj pe gură de canal

„Voi fi cel mai bun prieten cu toți constructorii care lucrează perfect. Ceilalți nu vor mai lucra cu Primăria Pitești”

Amintim că luni, 12 iulie a.c., primarul Cristian Gentea, într-un gest fără precedent, a postat pe contul de FB un mesaj în care s-a arătat profund nemulțumit de lucrările de asfaltare și marcaj de pe bulevardul „I.C. Brătianu”, realizate de firma „Comesad Drumuri”.

Citește și Avertisment pentru constructorii neserioşi / Primarul Gentea le bate obrazul lui Dumitru şi Meculescu de la „Comesad Drumuri”

„Dacă se terminase asfaltarea, am zis că a rămas doar giratorul de la Centrul de Diagnoză, unde s-a frezat și va fi făcut în perioada imediat următoare. Problema este cu marcajele. Am fost total nemulțumit, la fel ca dumneavoastră. Au apărut imagini. Chiar am spus constructorului că mi s-a părut că a fost făcut de cineva care era băut și a dat cu bidineaua! Am avut o discuție mai…fermă, ca să fiu elegant în exprimare. Le-am spus că noi nu plătim sub nicio formă așa ceva. Inițial, cel care lucrează cu constructorul, că nu Comesad-ul face marcajul, mi-a transmis că nu mai face nimic pentru că a respectat rețetarul. I-am spus, bine, dacă ai respectat rețetarul, îți spun că rămâi cu el, bani nu iei. După cum ați văzut, în noaptea următoare au refăcut marcajul longitudinal. Aștept trecerile de pietoni, care nu pot rămâne așa, în niciun caz. În proiect scria că locurile de parcare de-a lungul bulevardului vor fi la unghi de 45 de grade, ei au făcut la 90. Lumea e nemulțumită, bineînțeles. Am și primit niște mesaje: să mă duc să parchez eu acolo, dacă pot. Au și greșit un pic și am primit observații. La Centrul de Diagnoză nu mai putea să intre salvarea, dar și ieri dimineață am avut o discuție. Au venit cei de la Comesad, am discutat cu ei, au spus că am perfectă dreptate. Când totul va fi așa cum trebuie, și noi plătim banii. Am tot auzit prin oraș că grupul acesta de două persoane pe care le vedeți aici (primarul și Lucrețiu Tudor, city-managerul Piteștiului, n. red.) a băgat spaima în toată lumea și că nu e bine ce facem, că o să vedem… Nu știu ce putem să vedem. Eu nu mă cert cu nimeni. Voi fi cel mai bun prieten cu toți constructorii care lucrează perfect, care se încadrează în termene și lucrarea este de cea mai bună calitate. Atât. Ceilalți nu vor mai lucra cu Primăria Pitești”, a declarat primarul Cristian Gentea în cadrul conferinței de presă de la primărie.

„Sunt firme care nu ne răspund la telefon, cu lucrări neterminate. Vor avea certificat negativ și nu vor mai lucra cu Primăria”

La discuția avută cu Marin Meculescu- directorul „Comesad Drumuri”, primarul Cristian Gentea a întrebat de ce alte lucrări au fost realizate perfect (de exemplu, strada „Dumitru Brătianu”), dar nu s-a întâmplat la fel și în cazul bulevardului „I. C. Brătianu”.

Citește și Demisie la Primăria Pitești! Adrian Oprescu nu mai este șeful Serviciului Fonduri Europene

„A spus că proiectul a fost prost, că n-a avut cu cine să discute în Primărie, că i s-a spus că nu sunt bani. Dacă nu sunt bani, mai bine nu mai faci. Mi-a spus că acolo (strada „Dumitru Brătianu”) a ieșit foarte bine, au fost straturi succesive, strada fiind de pământ. Aici (bulevardul „I. C. Brătianu”), s-a frezat prea puțin. Să fim serioși, Comesad-ul lucrează bine, dar și ei au văzut ce s-a întâmplat, nu sunt de acord și vor remedia tot. Dar cu „Eci Construct” (firma care se ocupă de reabilitarea terenului de sport „San Siro”, n. red.) nu este prima dată și sunt multe firme așa. Sunt firme care ne-au creat destule probleme. Sunt firme care, acum, nu ne răspund la telefon, cu lucrări neterminate. Nu vor mai lucra, vor avea certificat negativ și nu vor mai lucra cu Primăria. (..) Tocmai pentru că nu vreau să spună cineva, ăsta doar latră și nu mușcă…. Știți ce mi s-a spus când am venit în Primărie și am văzut atâtea lucruri de acest gen, mi s-a spus cum să faci asta, că n-am dat niciodată certificat negativ, niciodată nu s-a dat. Ei, veți vedea ce se întâmplă în perioada următoare, indiferent de numele firmei!”, a mai spus primarul Gentea.

Citește și Se amenajează un teren de sport în Pitești

În legătură cu terenul „San Siro” din strada „Florilor”, primarul a spus că a făcut o vizită chiar astăzi și a constatat anumite nereguli. „Această firmă, Construct Eci Company, depășește termene, a refăcut sau încearcă să refacă toată lucrarea. Eu nu știu cum va ieși. Au termen 31 iulie. Erau acolo, dar suprafața nu e plană, găurile de scurgere sunt prea sus față de nivelul terenului. Vorbim de acest teren de când eram eu consilier… De când vorbim de acest teren „San Siro” și nu se mai termină, mai mare rușinea. Mâine-dimineață avem ședință cu constructorii. Eu i-am pus în vedere că nu va mai exista nici măcar o zi de întârziere”, a precizat primarul.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii