Lucrări de anvergură la Moşoaia

de | 22.11.2018 12:59 | Politica si Administratie

Pentru primarul Ene Florea și administrația publică din comuna Moșoaia anul 2018 a fost unul deosebit de fructuos din punct de vedere al investițiilor demarate și finalizate pe raza comunei Moșoaia.
În aceste zile se lucrează la finalizarea grupului sanitar de la Școala Generală Moșoaia, care urmează să fie dat în folosință în următoarea perioadă, deoarece lucrările sunt avansate, la acest moment executându-se lucrări de interior la instalațiile sanitare.
Tot în această perioadă se lucrează la introducerea rețelei de alimentare cu gaze naturale pe strada Corbu-Băsângești, o investiție importantă, deoarece vorbim de o extindere de rețea de aproximativ 3 km. Această stradă este cea de-a patra pe care se introduce rețeaua de gaze în anul 2018, la acest moment fiind deja finalizate investițiile pe Aleea Marghiolilor din satul Ciocănăi, strada Drumu Sării și Fundătura Smeura Mică, ambele din satul Smeura.
În ceea ce privește reabilitarea drumurilor de pe raza comunei Moșoaia, pe lângă balastarea permanentă a sectoarelor de drumuri neasfaltate, în acest an a fost modernizat prin asfaltare drumul Fundătura Bisericii din satul Dealu Viilor și s-a amenajat în fața bisericii și cimitirului și o parcare. În urma semnării parteneriatului cu OMV Petrom S.A., se află în derulare lucrările de asfaltare a drumului comunal DC 154A din satul Dealu Viilor, drum ce urmează a fi reabilitat și modernizat pe o lungime de circa 2 km. Lucrările constau în turnarea unui nou covor asfaltic, dar și în amenajarea șanțurilor și refacerea podețelor la intrarea în gospodăriile cetățenilor care locuiesc pe această stradă. Au început și lucrările de modernizare a străzii Smeura de Sus, aici fiind vorba de o investiție foarte importantă cu fonduri europene prin PNDR, suma obținută de administrația locală din Moșoaia fiind de aproximativ un milion de euro. Drumul ce urmează a fi modernizat are o lungime de 3,3 km și face legătura între comuna Moșoaia și municipiul Pitești prin zona Hotelului „Magic” din Trivale. Şi pe acest sector de drum, pe lângă asfaltarea propriu-zisă, se vor reprofila șanțurile, se vor reface unele podețe și se vor realiza subtraversări pentru preluarea apelor pluviale.
”Dintre lucrările deja finalizate, un loc important îl ocupă construirea noului pod de la Parcul 2 bis. Investiția realizată prin Programul PNDL-2 a costat aproximativ 1.700.000 lei. În vederea asigurării unor condiții de trafic normale, în anul 2018 pe raza comunei Moșoaia au fost reparate cele 12 stații de autobuz existente și s-au montat circa 200 de lămpi de iluminat public cu becuri led pe fiecare stâlp aflat pe DN 67 B, de la intrarea în comună și până la ieșirea spre Poiana Lacului. De asemenea, s-a realizat toaletarea vegetației de pe marginea drumurilor asfaltate pe raza comunei Moșoaia, o lucrare realizată tot în scopul asigurării unor bune condiții de circulație în comună”, ne-a declarat primarul Ene Florea.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii