Web Analytics

Love is style of Pitesti (2)

de | 30.03.2023 12:05 | Actualitate, Cultură, Home

Am anunțat, acum două săptămâni, organizarea, în această pagină, a unui concurs deosebit de creație de poezii de dragoste pentru liceeni și studenți, intitulat „Love is style of Pitesti”. Concursul acesta are girul Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România și, firește, al ziarului.
Iată că am înregistrat rapid primele înscrieri, fapt ce dovedește că „Jurnalul de Argeș” e citit și de către liceeni. După Lisa Boldoi (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”), iată, mai jos, o a doua concurentă. Este vorba de ALEXANDRA NICULAE, elevă la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni.

Alexandra Niculae a început să se lanseze pas cu pas, mai întâi sub îndrumarea profesorului de filosofie George Badea (de aici, preocupările sale filosofice), până la a fi invitată, săptămâna trecută, de Ziua Internațională a Poeziei (21 martie), la Complexul Muzeal Golești, într-o companie mai mult decât onorantă, să susțină un recital poetic – după Călin Vlasie, Mircea Bârsilă, Dumitru Crudu, Nicoleta Popa, Liviu Mățăoanu, Florentin Sorescu, Cristina Dicusar și Vitalie Colț. O felicităm și îi urăm succes pe mai departe! Iată un poem citit atunci, oferit redacției spre publicare…

Citește și Regizorul Toma Enache a adus şi în Argeş cartea de poezie „Infectaţi de iubire”

„Calambur sentimental”

„Dacă aș fi un gând,
Nu m-ai putea alunga,
Ba chiar m-ai păstra undeva
Și ai reveni la mine mereu
Cum faci cu un refren
Sau cu un secret bine ferecat.
M-ai imprima undeva,
M-ai fredona ca pe un imn,
Ca pe o patrie…
Mi-ai ceda dorinței de a mă păstra
Și de a te uita la mine uneori cu jind…”
Alexandra Niculae

Citește și Love is style of Pitesti

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *