Web Analytics

Locatarii din Teilor au protestat că primăria a început să le taie culmile de rufe şi bătătoarele de covoare

de | 25.06.2020 13:25 | Politica si Administratie

# Consilierii piteşteni, mai severi decât Elena Ceauşescu # „Consilierii locali au vile și curți, nu au nevoie să își usuce rufele ca noi, lângă bloc!”, spune o octogenară care locuiește la bloc în Teilor
Prin anii ’90, trecând prin Pitești în drum spre combinatul Oltchim de la Vâlcea, Elena Ceaușescu a văzut la balcoanele blocurilor culmile înțesate de rufele puse la uscat. Iar asta a stârnit furia tovarășei. În cel mai scurt timp, sârmele de rufe au dispărut, ca urmare a dispozițiilor date de organele de partid și de stat, iar oamenii au fost nevoiți să se descurce cum puteau. Eventual, agățându-și lucrurile în așa fel încât să nu mai zgârâie retina tovarășei atunci când trecea prin Pitești. Elena Ceaușescu nu a fost atât de drastică în ceea ce privea bătătoarele de covoare, pentru că mulți ne amintim de ele ca parte a mobilierului stradal…
Ei bine, aleșii locali de azi ai piteștenilor au adoptat pe la finele anului 2019 o hotărâre de CL mai severă decât ar fi dat-o Elena Ceaușescu. Și anume dezafectarea culmilor de rufe și a bătătoarelor de covoare amplasate pe domeniul public. Hotărârea, care a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2020 și care prevede amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei, a provocat furia multor piteșteni imediat după ce a început dezafectarea.

Multe dintre locuințele din zonă nu au balcoane

Poliția locală a fost chemată vineri, 12 iunie, să îi calmeze pe locatarii blocului 7 din cartierul piteștean Teilor, care protestau împotriva tăierii suporților pentru rufe și a bătătoarelor de covoare. Oamenii au ieșit în fața blocului auzind zgomotul făcut de salariații ADP care apucaseră să pună deja un stâlp la pământ, iar firele atârnau inutile. O locatară, doamna Vasile, s-a pus atunci în dreptul bătătorului de covoare, strigându-le muncitorilor: “Numai peste corpul meu îl veți tăia!”. Proprietarii celor mai vechi blocuri din Pitești spun că își usucă rufele afară de peste 40 de ani și că au montat suporții din banii lor. Mulți dintre ei locuiesc la demisol, fără a avea nicio posibilitate de a-și pune lucrurile la uscat. Așa cum este și cazul doamnei Florența, o octogenară cu probleme locomotorii.
Șeful echipei de la ADP le-a arătat hotărârea de consiliu local votată anul trecut, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020 și în urma căreia s-a trecut la dezafectare săptămâna trecută. Moment în care oamenii au protestat cu vehemență, spunând că „aleșii care au votat au vile și curți și nu au nevoie să își usuce hainele ca noi, lângă bloc!”.
Respectiva hotărâre mai prevede însă și ca locatarii să fie notificați, ceea ce nu s-a întâmplat, după cum ne-au spus cei din Teilor. Oamenii au așteptat în zadar pe cineva de la primărie și sunt deciși să meargă ei peste administrația locală, înarmați cu documente cadastrale care vorbesc despre faptul că o suprafață de trei metri în jurul blocului le aparține de drept.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii