Web Analytics

„Locatarii de la blocurile din Ştefăneşti – capital electoral influenţabil”

de | 28.03.2018 21:04 | Politica si Administratie

7 Toma# Administratorul Toma Coreţchi (foto) pune punctul pe „I” # Primăria Ștefănești a plătit până acum facturi de 7-8 miliarde de lei vechi pentru cei de la bloc  # Deși nu trebuiau să plătească decât jumătate, au datorii istorice din 2009

O factură de 2 miliarde de lei vechi pentru consumul de apă care a venit pe adresa Primăriei Ștefănești de la SC Apă Canal 2000 a generat discuții  și în ultima ședință de Consiliu Local. Practic, s-a făcut o informare de către un angajat al Primăriei desemnat să întocmească o situație cu privire la nivelul datoriilor  acumulate de către o parte dintre locatarii de la bloc. Pentru că privirile acuzatoare se îndreptau către administratorul Toma Corețchi, am stat de vorbă și cu acesta, care ne-a făcut un tablou chiar mai sumbru al datoriilor istorice păsuite de administrația locală, care plătește de la buget, adică din banii tuturor locuitorilor orașului, paguba celor de la blocuri.

Niciun proces în instanță pentru restanțieri

7 blocuri Stefanesti„Până în 2009 se plăteau integral 1900 m.c. de apă și nu se recupera de la lume. Până când am venit eu, în 2005, și i-am propus domnului primar Bărbuceanu să îi responsabilizeze pe locatari, pentru că ei, neplătind niciun leu, nu erau interesați să repare, să întrețină… Astfel, în 2009 s-a dat o hotărâre de Consiliu Local prin care să se recupereze jumătate de la oameni. Au datorii și de câte  100, 80, 70 de milioane de lei fiecare. Sunt aproximativ 100 de locuințe. Sumele cele mai mari sunt la chiriași. Ca asociație de proprietari, nu puteam să îi dau în judecată, pentru că facturile sunt emise în baza contractului dintre Apă Canal și Primărie. Trebuie să recuperez și să duc înapoi la primărie aproximativ 2 miliarde de lei. Sumele sunt comunicate de mine (cele expuse în informarea către legislativ), le-am comunicat Primăriei de trei luni. Eu i-am dat datele domnului Vlădescu (angajatul Primăriei). Eu i-am dat documentele și dumnealui le-a prezentat la Primărie. Că se fac dumnealor că nu știu… e altceva. Scrie negru pe alb că locatarii sunt obligați la plata la jumătate. Dar nimeni nu a decis  să îi dăm în judecată pe cei care nu plătesc. Nu a fost niciun proces până în 2018. Din 2009 și până acum mai sunt de recuperat 2 miliarde. În total, primăria a plătit în jur de 7-8 miliarde, o parte i-am recuperat și i-am dus la primărie. Eu le dau semestrial situațiile. Suntem la nivelul lui 2013 cu plățile. Nu au luat măsuri, sumele au început să crească. Am făcut o altă adresă la Consiliul Local, prin care le-am comunicat faptul că sunt datorii istorice mari. Cei care au plătit mă amenință că nu vor mai plăti. Au zis că dacă ăștia care au 100 de milioane…. Eu vorbesc cu documentele pe masă. La punct și virgulă. Dar, dacă nu se face o echipă de la Primărie să mergem să recuperăm, eu nu mă pot duce la ușa lor, că îmi dau cu flit”, a declarat administratorul.

„Sunt cetățean al Ștefăneștiului. O să fac cerere să îmi plătească și mie Primăria jumătate din factura la apă!”

De asemenea, Toma Corețchi mai spune:  „Primăria face o ilegalitate! Plătește în fiecare lună în jur de 8000 de lei.  Și eu sunt cetățean al Ștefăneștiului și plătesc impozite și taxe; ăștia nu plătesc impozite, taxe, nu plătesc amenzi, dar beneficiază de apă. Am zis că o să solicit public să mi se plătească jumătate din apă. Sunt cazuri sociale, sunt oameni care se zbat să își plătească obligațiile, dar sunt și unii care au mașini super și îi tratează pe ceilalți și Primăria cu flit! Nu e corect! Acum, în ultima ședință de Consiliu Local, s-a făcut o informare vizavi de sumele restante iar consilierii au împuternicit Executivul să se ocupe de colectarea datoriilor. Dar este evaziv. O împuternicește pe primăriță – dar nu îi dă nicio pârghie. Nu vine cu nicio soluție. Să fie dați datornicii în judecată sau altceva…Dumnealor pasează problema. La blocuri este un capital electoral influențabil și de care este nevoie. Am înțeles că la următoarea ședință de Consiliu Local, cea din aprilie, se va supune dezbaterii o propunere ca cei de la blocuri să plătească integral”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii