Web Analytics

Liviu Năstase, un fost şi viitor primar pentru Căteasca, se adresează cetăţenilor localităţii

de | 27.08.2020 13:08 | Actualitate, Politica si Administratie

Liviu Năstase este un nume cunoscut în administrație și mai ales în mediul de afaceri, mai precis în domeniul agriculturii. A absolvit Facultatea de Agronomie la Timișoara în 1979, a lucrat pentru câțiva ani ca șef de fermă la un IAS din Caraș-Severin, iar la doar 28 de ani a devenit șeful “fermei partidului” din același județ. După 1990 s-a întors în localitatea natală Căteasca, unde a lucrat câțiva ani în agricultura de stat, după care a debutat cu succes în mediul privat tot în domeniul agricol, fiind proprietar a zeci de hectare de teren, dar și al unor utilaje de ultimă generație. S-a dedicat în întregime agriculturii până în 2008, când a devenit viceprimar, iar din 2012 – primar la Căteasca. Este căsătorit, are 4 copii și tot atâția nepoți. La alegerile din 27 septembrie va candida pe listele PSD pentru funcția de primar.
# De ce credeți că sunteți potrivit ca primar al comunei Căteasca și ce experiență aveți în administrație?
– Fac politică din anul 1996, când am devenit pentru prima oară consilier local. Am parcurs toate etapele administrației, însușindu-mi temeinic toate experiențele. În 2008 am devenit viceprimar, iar în 2012- primar. Nu cred în primarii fără studii şi fără experiență și nici în figurile simpatice și atât, care nu au o carte de vizită anterioară. Vin din mediul privat și mereu am administrat ceva, mereu am avut pe umerii mei povara locurilor de muncă, a angajaților, găsirea de soluții optime și reușita în afaceri. Consider că un adevărat gospodar este cel care știe să cheltuie eficient banii, cel care știe să prioritizeze solicitările cetățenilor.
# Care credeți că sunt minusurile actualei administrații de la Căteasca?
– Mediocritatea, lipsa de pregătire profesională și lipsa de experiență a primarului și viceprimarului, care au fost suplinite de populismul exagerat al acestora, implicarea rudelor în administrarea comunei. Investițiile făcute sunt electorale și de fațadă, doar că cetățenii noștri nu pot fi păcăliți, fiindcă au ajuns să distingă nerealizările sau realizările de fațadă, modeste. La Căteasca sumele cheltuite în administrație au fost exorbitante, pe lucrări făcute de mântuială, fără acordul cetățenilor, chiar și al Consiliului Local în unele cazuri.
# Care este plusvaloarea pe care o aduceți dvs. și echipa cu care vă prezentați?
– Sunt absolventul unui institut de învățământ superior în vremea când foarte puțini intrau la facultate, în condițiile în care concurența era de 11 candidați pe un loc, o profesie făcută din pasiune, experiența de peste 40 de ani atât în instituții de stat, cât şi private, experiența în administrația publică locală dobândită în ultimii 20 de ani. Componența echipei de consilieri locali, dar și personali, respectiv Pătru Constantin Dorel – inginer, Ghiță Mariana – profesor, Vânătoru Andreea – economist, Grigore Veronica – licențiat Facultatea de litere, Gheorghe Marian – inginer agronom, Din Aurel-Gheorghe – economist și alții, o echipă cu experiență în mai multe domenii prioritare la comuna Căteasca cu care voi colabora în acest mandat și nu în ultimul rând susținerea organizației PSD Argeș, care sunt convins că mă va sprijini, vom realiza toate investițiile pe care cetățenii comunei Căteasca și le doresc. Vom fi în slujba cetățeanului din comună, vom eficientiza și transparentiza administrația locală. Voi continua proiectele inițiate de mine în urmă cu cinci ani, care nu au fost realizate până la această dată de actuala conducere, proiecte care sunt vitale pentru comuna Căteasca (ex. canalizare în satele Cireșu – Siliștea – Gruiu, Planul Urbanistic General, cadastrarea generală în comuna Căteasca) și multe alte proiecte din programul nostru, care vor apărea într-un număr ulterior.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii