Web Analytics
scris miercuri, 21.08.2024

Lista Alinei Gorghiu pentru Parlament

PNL Argeș și-a anunțat lista de candidați pentru parlamentarele din decembrie. Se grăbește și e firesc. Gherila trebuie începută cât mai devreme. Vestea proastă pentru PSD e că Alina Gorghiu nu pleacă din Argeș.

Lista Alinei Gorghiu pentru Parlament

Ba, dimpotrivă, va fi parlamentar de Argeș pentru următorii 4 ani, de pe poziția 1 la Camera Deputaților. Vestea bună pentru PSD e că, totuși, având în vedere infrastructura de șenilate din administrația județeană și locală cu care domină județul de peste 35 de ani, va fi în continuare pe locul unu în Argeș. Atât ca procent, cât și ca număr de parlamentari. Însă vestea proastă pentru amândouă partidele, PNL și PSD (poate un pic mai mult pentru liberali), e că madam Lasconi, cu know-how-ul de vrăjeală cu care a înzestrat-o natura, e posibil să ia pentru USR Argeș mai mulți parlamentari decât în 2020.

Acum, câteva comentarii despre lista liberală. Managerial, Alina Gorghiu a avut grijă să facă o listă echilibrată din punct de vedere caloric. A ținut cont de meritocrația, aia care există la PNL, pe baza rezultatelor de la locale, pe care a combinat-o însă cu candidați care să dispună de resurse pentru investit la parlamentare. Altfel zis, godinul la partid trebuie să ardă în continuare, iar pentru asta îi trebuie lemne, adică bani de campanie. Și fiindcă e jucător de ceva vreme în ciorba asta cu afumătură care a devenit politica românească, doamna Alina s-a mutat de pe lista de la Senat, la cea de la Cameră. A împușcat astfel trei iepuri dintr-o lovitură. Mai întâi, și-a securizat locul de parlamentar fiindcă rămânerea la Senat implica un oarece risc, deși mic în opinia mea. Apoi, i-a găsit neapărat loc lui Mihai Coteț, omul cu pușculița, dar și cu voturile din mediul urban având în vedere rezultatul de la Pitești. Fără banii lui Coteț în campania de la parlamentare, Alina și Perianu ar trebui să bage ei, foarte adânc, mâna în buzunar. Însă ce fel de șef mai ești, dacă nu găsești trezorieri în echipă care să-ți susțină campania? La Radu Perianu situația e și, și, în sensul că ar avea bani de campanie, dar parcă și la cât s-a expus și a executat fără să crâcnească, locul 2 pe lista de la Cameră e cumva meritoriu.

Al treilea iepure împușcat de Alina Gorghiu e că, găsind loc pentru Mihai Coteț, a scăpat de Dan Bica, ultimul mohican din fostul PDL, pe care l-a retrogradat pe locul 2 la Senat. Dar pe care, atenție, că e o artă politică și asta, l-a pus în continuare la muncă în campanie. În fine, locul trei pe lista de la Cameră e Alin Călinescu de la Mioveni. Are cardul plin, însă a luat și ceva voturi la Mioveni, nu cât să câștige primăria, dar oricum cele mai multe de până acum din istoria PNL în acest oraș. Analizând restul listei, e de observat că pe ea se regăsesc, chiar dacă pe locuri neeligibile, mai toți candidații liberali la municipii și orașe, capabili să adune ceva la zestrea de voturi pentru parlamentare. Cu un plus parcă pentru Gabriel Tudor de la Costești și Ana Maria Pănescu de la Topoloveni. Singurul dintre candidații de la locale, care nu este pe nicio listă din cele două, e Norris Măgeanu. Omul s-a făcut de râs la Câmpulung și, foarte probabil, nici n-a mai dorit să stea capră încă o tură, din postura de cotizant.

De asemenea, pe lista de la Camera Deputaților, suport pentru candidaturile primilor doi, regăsim trei greuceni ai resurselor. Pe foarte discretul Dorin Voicu, pe omul de afaceri Eduard Florea și pe Cosmin Petrescu, fost candidat la Primăria Curtea de Argeș, coleg de școală cu președinta PNL, dar și o Cobră a finanțelor având în vedere în câte Consilii de Administrație a fost plantat și șerpuiește cu folos. Cum spuneam, Alina Gorghiu a gândit o listă electorală echilibrată caloric. Nu e nici pentru dietă mediteraneană, dar nici exclusiv pe bază de ceafă de porc, murături și cartofi prăjiți.

Citește și Echipa liberalilor argeșeni pentru alegerile parlamentare

Citește și Alina Gorghiu: „Să nu vă fie frică să raportaţi abuzatorii, indiferent cine sunt!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...