Web Analytics
scris sâmbătă, 13.01.2024

Ligia Deca: Diplomele de doctor vor avea cod QR

Ligia Deca, ministru al Educaţiei, a anunţat vineri, 12 ianuarie, că din acest an, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR care va permite accesul la informaţii ce vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a Ministerului Educaţiei.

Ligia Deca: Diplomele de doctor vor avea cod QR

Citeşte şi: Exclusiv. Documente istorice. Acum 34 de ani, Constantin Stroe primea acordul FSN să se transfere de la Timişoara la Uzina Dacia

În plus, din anul universitar următor, toate actele de studii eliberate absolvenţilor vor fi întocmite în limbile română şi engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

Această măsură va fi extinsă pentru toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior, indiferent de anul înmatriculării, începând din anul universitar 2024-2025. Sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educaţiei”, după cum a scris d-na ministru pe Facebook.

Potrivit acestui proiect, în anul universitar 2023-2024 actele de studii ce se eliberează absolvenţilor învăţământului superior sunt însoţite de suplimentul la diplomă şi suplimentul Europass la diplomă, ale căror modele sunt prevăzute în hotărârile de guvern aflate în vigoare.

.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *