Web Analytics

Liderul Sindicatului Dacia: „Dacă va fi posibilitatea de asociere cu un partener străin, acționar majoritar va fi tot Renault”

de | 31.08.2022 17:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Având în vedere că în spațiul public s-a tot vorbit despre posibili noi acționari la divizia de motoare termice Renault, din care face parte și Dacia, am vorbit cu liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu:

„Nu este nimic concret până acum. S-au făcut studii și analize. Cei de la Renault urmează să ne comunice în luna septembrie, probabil, care este decizia, dacă vor fi sau nu acționari”, ne-a declarat liderul SAD.

Există neliniște în rândul angajaților de la Dacia: „Există o îngrijorare, dar am primit din partea companiei garanții în sensul că, dacă va fi posibilitatea de asociere cu un partener străin, în afara grupului care e acum, acționar majoritar va fi tot Renault. Adică nu ar fi foarte îngrijorător. Restul, nu putem să știm, e multă incertitudine, nu știm nimic oficial deocamdată”.

Citește și Prefectul a anunțat că lucrările la Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş al Autostrăzii Sibiu-Pitești nu sunt blocate

În primăvară, grupul Renault a anunțat intenția de a-și separa activitatea într-o divizie pentru mașini cu motoare electrice și alta pentru cele cu motoare termice. Site-ul Economica.net anunță că două companii ar fi interesate și sunt în discuții să preia acțiuni la divizia de motoare termice, denumită „Horse”, și anume Geely Automobile Holdings din China și un grup petrolier al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *