Web Analytics

Liberalii anunţă ruperea alianţei cu USR la Câmpulung

de | 27.07.2022 14:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Retragerea atribuțiilor conferite la început de mandat viceprimarului Nicolae Zaharia este condamnată de către liberalii din Câmpulung. Printr-un comunicat public, cei de la PNL atrag atenția asupra faptului că ceea ce a făcut Elena Lasconi prin degradarea vicelui constituie o încălcare a protocolului de colaborare dintre PNL și USR, consecința fiind ruperea alianței la nivel local. În Consiliul Local, majoritatea aparține unei asemenea alianțe formate din șapte membri USR și patru liberali.

La mijlocul acestei luni, primărița Câmpulungului a anunțat faptul că i-a retras viceprimarului majoritatea atribuțiilor, Nicolae Zaharia fiind lăsat să se ocupe doar de bibliotecă și muzeu, după ce coordonase servicii importante precum ADP-ul, Piețele, Învățământul și societatea de apă-canal. Confirmarea în acest sens a fost oferită și cu ocazia festivității oficiale a Zilelor Municipiului. Prezentându-l atunci, Elena Lasconi a spus despre Nicolae Zaharia că este un viceprimar cu care a făcut echipă, mențiunea făcută la timpul trecut fiind edificatoare.

Citește și La Campulung Muscel, USR și PNL au încheiat un acord politic

Lasconi și-a trimis viceprimarul la Bibliotecă

Acuzat de șefă că se află într-un concediu permanent, viceprimarul Câmpulungului are de acum înainte ocazia să se odihnească până la final de mandat. Și asta fiindcă Elena Lasconi i-a retras lui Nicolae Zaharia majoritatea atribuțiilor pe care i le delegase în noiembrie 2020, după înfrățirea USR-PNL de după alegerile locale.

Viceprimarul se ocupa de domenii importante pentru treburile publice din municipiu, fiind coordonator al activității ADP-ului și supraveghetor la cele două societăți publice, Edilul și Piețele. Plus că se ocupa și de Învățământ, profesia sa fiind aceea de profesor. Dar recentul scandal al Bulevardului ”Pardon”, în care Zaharia este văzut la Lasconi ca un aliat al prefectului Radu Perianu, ambii fiind membri PNL, a făcut ca relațiile dintre cei doi șefi din Primărie să înghețe. Consecința a fost că primărița a lovit cât a putut în fișa postului lui Nicolae Zaharia și l-a lăsat acum să se ocupe doar de două dintre cele trei instituții de cultură din municipiu, Muzeul și Biblioteca.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și USR-PLUS şi PNL conduc municipiul Câmpulung / Elena Lăsconi şi-a ales viceprimarul: pe profesorul liberal Zaharia

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *