Web Analytics

SE MICȘOREAZĂ AJUTORUL DE DECES

de | 12.03.2021 07:16 | Actualitate, Politica si Administratie

De astăzi, 12 martie, cuantumul ajutorului de deces se reduce la 5.380 lei, conform unei noi legi. Concret, ajutorul respectiv trebuie să fie cel puțin egal cu câștigul salarial mediu brut. Din moment ce acest câștig scade, scade şi ajutorul de deces.

 

CITEȘTE ȘI: De ce am rămas în urmă ca judeţ. Doar două exemple…

 

Prin urmare, ajutorul de deces o să scadă, de la 5.429 lei, cât mai este până pe 11 martie, la 5.380 lei. Scăderea va fi de 49 lei. Mai precis, suma de 5.380 lei este cea acordată în cazul decesului unei persoane asigurate în sistemul public de pensii (salariații, în principal) sau în cazul decesului unui pensionar.

 

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea cu AstraZeneca suspendată în nouă țări

 

Dacă vorbim despre decesul unui membru de familie al unei persoane asigurate sau al unui pensionar, ajutorul de deces va fi, începând cu 12 martie, de 2.690 lei. Și în acest caz vorbim despre o scădere (25 lei), de la suma de 2.715 lei. Ajutorul se solicită la casele de pensii județene, însă cererea poate fi transmisă inclusiv online. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” SE MICȘOREAZĂ AJUTORUL DE DECES ” . Corect, asa se-ntampla … pe cand decedatii-s la „governare” ; dara h’ai d reak , inca se vad/cred vii !