Web Analytics
scris vineri, 09.09.2022

Legăturile dintre Casa Regală a Marii Britanii şi cea a României

Legăturile dintre Casa Regală a Marii Britanii şi cea a României sunt destul de vechi. Regina Elisabeta a II-a era verişoară de gradul al treilea cu Regele Mihai I. Iar prima întâlnire dintre cei doi s-ar fi petrecut la încoronarea lui George al VI-lea, tatăl Reginei, când Mihai i-a adus în dar o păpuşă micuţei prinţese în vârstă de 11 ani. Se spune că Elisabeta a păstrat păpuşa toată viaţa. Mai mult, când Regele Mihai a plecat în exil în 1947, suverana l-ar fi ajutat şi şi-a arătat preţuirea şi sprijinul prin invitaţii la evenimente importante din viaţa familiei.

Legăturile dintre Casa Regală a Marii Britanii şi cea a României

Citește și: Înmormântarea Reginei Elisabeta va avea loc peste 10 zile, la Westminster


Chiar la nunta Reginei Marii Britanii, Mihai I a întâlnit-o pe cea care mai târziu avea să îi fie soţie, principesa Ana de Bourbon. În mai multe fotografii oficiale, Regele Mihai apare la loc de cinste, în dreapta Reginei. Tradiţia s-a păstrat decenii la rând, iar în 2012, la împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a suveranei, Regele îşi păstrează locul de onoare, printre mari lideri de ţări şi regate.
Însă familia regală britanică s-a apropiat de România și pe alt plan. Prinţul Charles s-a îndrăgostit de România, pe care o consideră a doua casă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *