Lecție de viață de la un elev autist argeșean : “Am învins, am reușit și am luat bacalaureatul!”

de | 3.09.2021 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

Crin Constantin Cosmescu, absolvent al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” București, a impresionat întreaga comunitate prin perseverenţa şi motivația sa de a-şi îndeplini visul de a lua bacalaureatul, relateaza antena3.ro.

Deşi suferă de autism, una dintre cele mai grave tulburări neuropsihice, Crin Constantin Cosmescu, nu s-a lăsat bătut şi a reuşit imposibilul.

Originar din Argeş, Crin a studiat la Școala nr.12 din Pitești şi, în ciuda tuturor provocărilor, a reuşit să devină absolvent al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” București.

Prin exemplul său personal, Crin, elevul autist care a reuşit imposibilul, ne învață una din cele mai importante lecții de viaţă: Nu există nu se poate, orice problemă are și o rezolvare. Caută răspunsul!

Bucuros de performanța obținută elevul şi-a spus povestea pe pagina sa de socializare.

CITESTE SI Se afișează rezultate la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

„Sunt autist, am învins, am reușit și am luat bacalaureatul! Dacă a fost greu? Nu, a fost cumplit de greu! Ceea ce învățam tot uitam! Ce urma? Dezamăgire, furie, frustrare, deznădejde, dar niciodată renunțare! Am reușit pentru că nu m-am gândit nicio clipă să renunț, chiar dacă mulți au spus că nu pot. Mama este cea care îmi spunea: „Nu există nu se poate, orice problemă are și o rezolvare. Caută răspunsul!”

Alexandru Stoica a fost omul care m-a „forțat” să învăț, să câștig premii, să nu renunț. Nu îmi este tată biologic, dar este tată prin iubire, grijă și încurajare! Sunt fericit! În spatele acestei fericiri se ascund sudoare, nervi, supărare, răbdare, multe ore de meditații și terapie, bunici sfătuitori, profesori răbdători, o soră grijulie, o mamă încăpățânată și Alexandru Stoica, „tatăl prin iubire”, căruia îi datorez acest frumos rezultat!

Mulțumesc din suflet că sunteți parte din fericirea mea! Mamei mele, ființa încăpățânată și puternică din viața mea, îngerului meu păzitor, iubirea mea eternă; îi mulțumesc pentru sacrificiu, pentru că a făcut chiar și imposibilul ca eu să fiu sănătos și fericit! Dulce mamă, te iubesc! „Fiecare cuvânt al mamei mele este ca o liră de aur”, este mesajul emoționant al tânărului autist care a reuşit imposibilul, citat de presa locală.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: #lectie de viata,arges,autism,bacalaureat,elev

Ultimele articole

Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea
Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Serviciului rutier au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident în comuna Milcoiu, Drumul național 7, kilometrul 156, la limita cu județul Argeș. Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un tir. Din păcate, șoferul...

Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani
Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani

Sărbătoarea Sfântului Andrei are o semnificație aparte pentru toți românii. Un micuț român, pe nume Andrei, care la aproape 3 anișori este un admirator înfocat al polițiștilor, a fost astăzi vizitat de polițiștii argeșeni. Cel mai mult el s-a bucurat de prezența...

Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea
Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea

60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești vor participa la ceremonia militară ce va fi organizată cu...