Lecție de viață de la un elev autist argeșean : “Am învins, am reușit și am luat bacalaureatul!”

de | 3.09.2021 09:45 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

Crin Constantin Cosmescu, absolvent al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” București, a impresionat întreaga comunitate prin perseverenţa şi motivația sa de a-şi îndeplini visul de a lua bacalaureatul, relateaza antena3.ro.

Deşi suferă de autism, una dintre cele mai grave tulburări neuropsihice, Crin Constantin Cosmescu, nu s-a lăsat bătut şi a reuşit imposibilul.

Originar din Argeş, Crin a studiat la Școala nr.12 din Pitești şi, în ciuda tuturor provocărilor, a reuşit să devină absolvent al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” București.

Prin exemplul său personal, Crin, elevul autist care a reuşit imposibilul, ne învață una din cele mai importante lecții de viaţă: Nu există nu se poate, orice problemă are și o rezolvare. Caută răspunsul!

Bucuros de performanța obținută elevul şi-a spus povestea pe pagina sa de socializare.

CITESTE SI Se afișează rezultate la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

„Sunt autist, am învins, am reușit și am luat bacalaureatul! Dacă a fost greu? Nu, a fost cumplit de greu! Ceea ce învățam tot uitam! Ce urma? Dezamăgire, furie, frustrare, deznădejde, dar niciodată renunțare! Am reușit pentru că nu m-am gândit nicio clipă să renunț, chiar dacă mulți au spus că nu pot. Mama este cea care îmi spunea: „Nu există nu se poate, orice problemă are și o rezolvare. Caută răspunsul!”

Alexandru Stoica a fost omul care m-a „forțat” să învăț, să câștig premii, să nu renunț. Nu îmi este tată biologic, dar este tată prin iubire, grijă și încurajare! Sunt fericit! În spatele acestei fericiri se ascund sudoare, nervi, supărare, răbdare, multe ore de meditații și terapie, bunici sfătuitori, profesori răbdători, o soră grijulie, o mamă încăpățânată și Alexandru Stoica, „tatăl prin iubire”, căruia îi datorez acest frumos rezultat!

Mulțumesc din suflet că sunteți parte din fericirea mea! Mamei mele, ființa încăpățânată și puternică din viața mea, îngerului meu păzitor, iubirea mea eternă; îi mulțumesc pentru sacrificiu, pentru că a făcut chiar și imposibilul ca eu să fiu sănătos și fericit! Dulce mamă, te iubesc! „Fiecare cuvânt al mamei mele este ca o liră de aur”, este mesajul emoționant al tânărului autist care a reuşit imposibilul, citat de presa locală.

Acest articol este despre: arges,autism,bacalaureat,elev

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.
Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.

INVITAȚIE DE PRESĂ Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Economiei, FlorinSpătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocaziapreluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.Premierul și ministrul...

FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș
FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș

FC Argeș a început astăzi cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetițională. Antrenorul Andrei Prepeliță a deplasat în cantonamentul de la Curtea de Argeș un lot de 28 de jucători. Printre aceștia se regăsește și ultima achiziție...

Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023
Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023

➡Etapa 1: FC Argeș - UTA ➡Etapa 2 Sepsi – FC Argeş ➡Etapa 3 FC Argeş – Universitatea Cluj ➡Etapa 4 FC Rapid – FC Argeş ➡Etapa 5 FC Argeş – U Craiova 1948 ➡Etapa 6 CS Mioveni – FC Argeş ➡Etapa 7 FC Argeş – Chindia Târgovişte Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC...