Web Analytics

Lavinia Năstase: „Soţul secretarei să vină cu testele alea, să arate că eu şi doamna primar consumăm droguri”

de | 4.04.2018 22:01 | Dezvăluiri

7 lavinia jenica# Asta mai lipsea în balamucul de la Primăria Ştefăneşti! Acuzaţii că primăriţa şi consiliera personală „trag pe nas” # Adrian Ion, soțul secretarei de la Primăria Ștefănești:  Scandalul dreptului de preempțiune e o făcătură ca să scape de soția mea. Doamna primar vrea s-o pună pe doamna Neșu secretar” # Primărița Jenica Dumitru: „Dacă nu-şi face treaba, doamna secretar Georgeta Ion trebuie să-şi dea demisia”

Departe de a se încheia tensiunile de la Primăria Ștefănești, acolo unde, la puțin timp de la scandalul deșeurilor și cel al ratării de către autoritatea locală a exercitării dreptului de preempțiune pentru două obiective de patrimoniu rămase de la Brătieni pe domeniul de la Florica, a avut loc altercația dintre Lavinia Năstase, consiliera primăriței, și Georgeta Ion, secretarul primăriei, în urma căreia aceasta din urmă a ajuns la spital. Circul continuă pentru că, pe de o parte, fiecare dintre tabere arată cu degetul spre adversar, iar pe de altă parte, pentru că apar ipoteze noi legate de aceste tensiuni. Una dintre ele aparține soțului Georgetei Ion, care, revoltat de atacurile la adresa familiei sale, își apără soția. Adrian Ion, care e și șeful Gării Pitești, spune că scandalul ratării dreptului de preempțiune pentru imobilele Brătienilor e doar o făcătură prin care primărița încearcă să se debaraseze de secretara primăriei. Iar în ceea ce privește cel mai recent dintre scandaluri, sfârșit cu  intervenția ambulanței pentru soția sa, Adrian Ion anunță că o va ataca pe Lavinia Năstase și pe cale civilă, pentru obținerea de daune materiale și morale. La rându-i, Lavinia Năstase îl amenință și ea pe Adrian Ion cu proces, după ce a acuzat-o ca se droghează împreună cu primărița.

Prezent în redacția Jurnal de Argeș, Adrian Ion s-a arătat indignat de atacurile la adresa sa  şi a soţiei sale, Georgeta Ion, chiar și după ce acesta din urmă a intrat în concediu medical, pe fondul altercației de acum două săptămâni cu Lavinia Năstase.
„Suntem o familie normală, avem doi copii, amândoi sunt ingineri, suntem o famile modestă, ne-am găsit rolul în societate, n-am deranjat pe nimeni. Suntem de atâția ani implicați în politică și în viața sindicală și, până acum, n-am avut nicio problemă cu nimeni. E singura plângere penală pe care o facem și chiar ne doare sufletul că, la 50 de ani, am ajuns la așa ceva. Mă deranjează că s-a spus că soția mea este analfabetă și că a terminat liceul la seral. Neadevărat. Soția mea a terminat liceul, chiar cu 10 la matematică… Niște informații nefondate. Soția mea are 34 de ani de muncă. Din care 27 în administrație… Acum, că lucrezi la un calculator și mai bați un «m» în loc de «n», se mai întâmplă, e posibil. Cine nu lucrează nu știe. Lavinia Năstase s-a tot legat de familia mea, de mine. Cel mai mult mă doare că am 32 de ani de muncă, din care 16 ani am fost președintele Sindicatului MC Pitești,  am 16 ani ca prim-vicepreședinte al  Uniuniii Teritoriale Mișcare Comercial Craiova și 8 ani în în consiliul director al Federației MC. Nu mai spun că am patru mandate de consilier local, pe vremuri tulburi, la Bradu, nu ce se întâmplă acum, la Ștefănești, și n-am avut probleme cu nimeni și la orice loc de muncă mi-am făcut treaba. Sunt foarte multe afirmații nefondate…”, a declarat  Adrian Ion pentru Jurnal de  Argeş.
Adrian Ion povesteşte prin ce a trecut soţia sa după ce Lavinia Năstase a devenit consiliera primăriţei Jenica Dumitru.
„Doamna primar cu soția n-au avut niciun scandal niciodată. Normal e ca, într-o primărie, primarul și secretarul să colaboreze.  Doamna primar n-a mai colaborat cu soția mea de când a venit Lavinia și aici s-a rupt totul. Tensiunea care e acum în Primăria Ștefănești are legătură cu venirea Laviniei Năstase. Știu și eu câte ceva din problemele care sunt acolo, dar nu pot să le relatez. Soția mea, în ultimul timp, venea foarte stresată de la primărie, mi-a tot povestit, de două luni de zile… Nu știu ce atribuții i-a trasat doamna primar Laviniei în fișa postului, dar dânsa nu prea se integrează într-un colectiv. Aici e o problemă mare, să știți. Soția mea nu este prima persoană agresată de acolo, mai sunt și altele, dar n-au curajul să spună. Lavinia se duce peste ele și le spune: ești o proastă, nu știi  nimic, nu te pricepi… Mizeriile la adresa soției mele au început cu vreo două luni înainte de incidentul din weekendul trecut. Lavinia o jignea pe soția mea pe unde o întâlnea”, mai spune Adrian Ion.

„Căpușează persoane care au notorietate, să își facă și dânsul publicitate”

Iată ce răspunde Lavinia Năstase acuzaţiilor aduse de Adrian Ion: „În legătură cu aceste aberații, pe care nu știu în ce calitate le dă dl. Ion de la gară,  probabil căpușează persoane care au notorietate, să își facă și dânsul publicitate. Vreau să știți că eu nu sunt nici ANFP și nici scenarist, nu mă interesează acest subiect decât sub aspectul respectării legii”.

Adrian Ion: „O să-i cerem daune materiale, daune de imagine”

7 adrian IonSoțul secretarei Primăriei Ștefăneşti spune că, pe lângă plângerea penală formulată împotriva  Laviniei Năstase, soţia sa va depune şi o plângere civilă la adresa consilierei primăriţei.
„Noi, oricum, am făcut plângere penală, instituțiile statului vor parcurge pașii procedurali. O să o acționăm și pe parte civilă. O să-i cerem daune materiale, daune de imagine. Nu se poate să înjosești în asemenea hal un secretar cu o vechime de peste 20 de ani și să se întâmple ce s-a întâmplat la Ştefănești. Cu acest scandal, doamna Lavinia a recidivat, pentru că ea a avut probleme nu doar cu soția mea, ci și cu alți angajați ai primăriei. Soția mea se teme. Să știți că îi este foarte frică!”, mai spune Adrian Ion (foto).

Lavinia Năstase: „Aș putea să-l acționez și eu în civil… Să arate că mă droghez”

În scandalul altercației dintre cele două, şi Lavinia Năstase s-a adresat poliţiei, acuzând că Georgeta Ion este cea care a agresat-o.
„Cu ce să mă atace pe cale civilă doamna secretar şi soţul? Că m-a bătut sau că nu m-a bătut suficient? Nu înțeleg. Ce să zic, mult succes! Am făcut și eu plângere la poliție, să vedem dacă în România i se va da dreptate agresorului (…). Dacă ar fi să ne luăm la trântă, aş putea să-l acţionez şi eu în civil,  să vină cu testele alea să arate că eu mă droghez, aşa cum a susţinut, că eu şi doamna primar consumăm droguri. Aș putea să o acţionez pe doamna secretar că mie abia vineri mi s-a făcut fişa postului. Aş  vrea să ştiu şi eu de ce timp de cinci luni doamna secretar şi doamna de la resurse umane nu mi-au făcut fişa postului”, spune Lavinia Năstase, care pune acuzaţiile  la adresa sa pe seama unei frustrări personale a Georgetei Ion.
Georgeta Ion a fost deja audiată de Comisia de Disciplină a Secretarilor, sesizată de primărița Jenica Dumitru, care o consideră pe secretară responsabilă pentru pierderea dreptului de preempțiune pentru imobilele Brătienilor. Adrian Ion spune însă că acest scandal nu e decât paravanul prin care edilul-șef vrea să se debaraseze de secretara primăriei.
„A fost la un prim termen, mai are un termen și nu vreau să dăm detalii, pentru că deja doamna Lavinia a relatat în mass-media că o să iasă nasol. Știa verdictul dinainte de a se pronunța comisia de disciplină”, spune Adrian Ion.
Cum înștiințarea privind intenția de vânzare a Ansamblului Conacul Brătianu-Florica a sosit la Primăria Ștefănești în data de 9.11.2017 și a fost înregistrată abia în data de 16.11.2017, pierzându-se 7 zile din cele 15 în care dreptul de preempțiune trebuia exercitat și cum abia târziu, după expirarea  termenului legal, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, care ar fi fost utilă mult mai devreme, rămâne de stabilit cine nu și-a făcut treaba și când a trecut  documentul pe la secretara primăriei.

„Probabil vrea să pună pe altcineva în postul de secretar”

„N-a trecut! A trecut cu întârziere și când a trecut… Dar o să vedeți la timpul potrivit. O să se dovedească totul cu documente. O să le spună soția atunci. Orice document într-o instituție se înregistrează. După ce e înregistrat, vine la cadrul legislativ al  instituției. Eu consider că e o făcătură, ca să scape de soția mea. E un gest creat de conducerera instituției asupra soției mele. Probabil vrea să pună pe altcineva în postul de secretar, din câte am înțeles vrea s-o pună pe doamna Neșu, jurista care a venit de un an, pe postul de secretar. Și nu am auzit de la soție, ci pe acolo, prin primărie… Nu știu de ce, probabil îi încurcă… Tot ce știu e că soția mea nu încalcă legea. Respectă procedurile Guvernului. N-o să câștige nimic cu această schimbare. Din contră, cu soția mea, doamna primar era foarte bine apărată și, după patru ani de mandat, putea să iasă cu fruntea sus, fără nicio problemă legată de aplicarea și exercitarea legilor”, mai spune Adrian Ion.

Primăriţa Jenica Dumitru: „Doamna secretar se face vinovată că primăria a pierdut dreptul de preempţiune (…) Nu este obişnuită să lucreze legal”

Edilul-şef al oraşului Ştefăneşti cere, indirect, demisia Georgetei Ion şi răspunde acuzaţiilor soţului acesteia. „Probabil că dumnealui cunoaşte situaţia din Primăria Ştefăneşti doar din cele relatate de soţia dumnealui, care nu mai ştie cum să se apere. Doamna Georgeta Ion se face vinovată de faptul că primăria a pierdut acest drept și se mai face vinovată de multe altele. Ştim foarte bine cum se desfăşoară şedinţele. Nu are cu ce să se apere. Ea nu-şi face treaba. A făcut afirmaţii cum că eu îi cer lucruri ilegale. Tocmai, că îi cer lucruri legale, ea nu este obişnuită să lucreze legal. Una peste alta, secretarul primăriei, dacă nu-şi face treaba, trebuie să-şi dea demisia. Eu n-am venit acolo să-i semnez doamnei ilegalităţile. Iar atitudinea dumneaei chiar nu este o atitudine de secretar de primărie”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Jenica Dumitru.
Până una alta, Georgeta Ion e în concediu medical după altercația de acum două săptămâni.
„Eu mi-am găsit soția întinsă de o jumătate de oră pe pardoseală, pe gresie, inconștientă, fetele, cu apă, încercau s-o facă să-şi revină. Vă dați seama cum m-am simțit eu ca soț?! Te iau nervii, te ia capul! M-am dus la doamna primar. Am bătut la ușă elegant și am întrebat ce se întâmplă în instituție și mi-a zis: «Am comitetul de urgenţă, nu mă interesează!». Nu se poate ca un om să stea de o jumătate de oră întins pe jos şi tu să nu iei măsuri”, spune Adrian Ion.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii