Web Analytics

Laureaţii Concursului Naţional „Mihail Jora”, în concert extraordinar pe 17 februarie la Filarmonica Piteşti

de | 16.02.2017 11:10 | Cultură

9 cornelius zirboTurneul laureaților Concursului Național Mihail Jora poposește vineri, 17 februarie la Filarmonica Pitești. Concertul extraordinar este organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și va începe de la ora 19. Vor concerta soprana Gloria Tronel, tenorul George Virban, pianistul Dimitri Malignan și violoncelistul Cornelius Zirbo.

Soprana Gloria Tronel și-a început formația muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa) în clasele de balet, pian, teorie și în Corul de Copii al Operei Naționale din Bordeaux. A obținut Premiul I la secția Canto a Concursului „Mihail Jora”, editia a XXVI-a (2016) și Premiul Special de Încurajare al juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa).
 Tenorul George Ionuţ Virban este în prezent student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr. Mariana Colpos. În anul 2013, George a obţinut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României.
Pianistul Dimitri Malignan s-a născut la Paris în 1998, într-o familie de origine română. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu primul său profesor, Nicolas Horvath. S-a remarcat foarte repede în cadrul concursurilor naţionale și internaționale de pian din Franţa, fiind laureatul a 20 de premii.
Violoncelistul Cornelius Zirbo (foto) s-a născut la Cluj-Napoca, unde a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”, la clasa profesorului Marius Hoca. În prezent este clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Bucureşti, la clasa profesorului Octavian Lup. Cornelius este unul dintre cei 6 violonceliști selectaţi pentru al 3-lea sezon al Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capucon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii