Laureaţii Concursului Naţional „Mihail Jora”, în concert extraordinar pe 17 februarie la Filarmonica Piteşti

de | 16.02.2017 11:10 | Cultura

9 cornelius zirboTurneul laureaților Concursului Național Mihail Jora poposește vineri, 17 februarie la Filarmonica Pitești. Concertul extraordinar este organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și va începe de la ora 19. Vor concerta soprana Gloria Tronel, tenorul George Virban, pianistul Dimitri Malignan și violoncelistul Cornelius Zirbo.

Soprana Gloria Tronel și-a început formația muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa) în clasele de balet, pian, teorie și în Corul de Copii al Operei Naționale din Bordeaux. A obținut Premiul I la secția Canto a Concursului „Mihail Jora”, editia a XXVI-a (2016) și Premiul Special de Încurajare al juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa).
 Tenorul George Ionuţ Virban este în prezent student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr. Mariana Colpos. În anul 2013, George a obţinut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României.
Pianistul Dimitri Malignan s-a născut la Paris în 1998, într-o familie de origine română. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu primul său profesor, Nicolas Horvath. S-a remarcat foarte repede în cadrul concursurilor naţionale și internaționale de pian din Franţa, fiind laureatul a 20 de premii.
Violoncelistul Cornelius Zirbo (foto) s-a născut la Cluj-Napoca, unde a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”, la clasa profesorului Marius Hoca. În prezent este clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Bucureşti, la clasa profesorului Octavian Lup. Cornelius este unul dintre cei 6 violonceliști selectaţi pentru al 3-lea sezon al Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capucon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Bărbat trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan
Bărbat trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan

În ziua de 21 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Din cercetări a rezultat că la data de 07 august 2021, un bărbat de 52...

Angajaţii ambasadei SUA la Kiev părăsesc Ucraina
Angajaţii ambasadei SUA la Kiev părăsesc Ucraina

Departamentul de Stat a decis ca familiile angajaţilor ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina începând de luni, informează news.ro. Săptămâna viitoare, este de aşteptat ca Departamentul de Stat să îi încurajeze pe americani să înceapă să părăsească Ucraina cu...

Argeșul, sub cod galben de ninsori viscolite
Argeșul, sub cod galben de ninsori viscolite

În perioada 23-24 Ianuarie, județul Argeș se află sub cod galben de ninsori viscolite, potrivit ANM. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, iar...